Lider Samuel Eto’o

Antalya formasıyla ilk 4 haftada 5 gol atan Samuel Eto’o müthiş kariyerinin hakkını veriyor. Kamerunlu, kaldırdığı 20 kupa ile bu alanda Süper Lig’in lideri. Sneijder ise 18 kupa ile ikinci.

Lider Samuel Eto’o
Bugün'den Ömer Ozan'ın haberine göre sezon başında sürpriz bir şekilde Antalyaspor’a transfer olan Samuel Eto’o Süper Lig’de fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Son olarak Eskişehirspor filelerini 2 kez sarsarak ligin ilk 4 haftasında 5 gole ulaşan Kamerunlu dünya yıldızı başarılarla dolu kariyerine yakışır bir profil çiziyor. 34 yaşındaki golcü, Süper Lig’in en fazla kupa kaldıran futbolcusu unvanına sahip.

Nani ve Q7 üçüncü sırada

Eto’o, futbolculuk kariyeri boyunca 20 kez kupa sevinci yaşadı. 3 La Liga, 4 Şampiyonlar ligi, 2 İspanya Kupası, 2 İspanya Süper kupası, 2 Afrika Uluslar kupası, 2 İspanya Kral Kupası, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 2 İtalya Kupası, 1 Serie A, 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Ligde Eto’o’ya en yakın olan futbolcu ise 18 kupa zaferi ile Galatasaraylı Wesley Sneijder. Fenerbahçeli Nani ile Beşiktaşlı Quaresma ise 15’er kupa ile 3’üncülükte.

Antalyaspor’un 2 kupası var

Öte yandan Samuel Eto'o'nun formasını terlettiği Antalyaspor’un 1981-1982 ile 1985-1986 sezonlarındaki 2. Lig Şampiyonluğu dışında kupası bulunmuyor. Ayrıca Antalyaspor’da oynayan 28 futbolcudan sadece 10’u kariyeri boyunca kupa sevinci yaşadı. Bu 10 futbolcunun kaldırdığı toplam kupa sayısı ise 25. 
Konular Spor Haberleri