Liseli Hande’nin okulunda büyük üzüntü

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, 16 yaşında kalp krizinden ölen Hande Can'ın okulunda tören düzenlendi. Törende arkadaşları gözyaşları döktü.

Liseli Hande’nin okulunda büyük üzüntü
Yeni Asır'da yer alan habere göre Aliağa Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Hande Can, dün öğleden sonra okul kantininde fenalaşıp, yere yığıldı. Müdür Yardımcısı İsmail Açar, öğretmen Ali Rıza Bağrıaçık ve öğrencilerden Aybüke Kaşderecan'ı müdür odasına taşıyıp, kalp masajı yaptı. Bir yandan da 112 Acil Servis aranıp, yardım istendi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Can, ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Can, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Atletizmle uğraşan Can'ın ani ölümü arkadaşları, öğretmenleri, sporcu arkadaşları ve yakınlarını yasa boğdu.

SIRASI KARANFİLLERLE DONATILDI

Yaşamının baharında kalbine yenilen Hande'nin okulunda bugün sessizlik hakimdi. Arkadaşları oturduğu sıraya çerçeveli bir fotoğrafını bırakıp, karanfillerle donattı. Hande için okulun girişine bir de taziye defteri konuldu. Taziye defterinin, bir hafta boyunca dileyenlerin düşüncelerini yazması için burada kalacağı belirtildi.

OKULDA TÖREN

Hande için okul bahçesinde düzenlenen törene Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, Hande Can'ın başarılı, çevresinde sevilen bir öğrenci olduğunu belirtip, "Aramızdan ani ayrılışı bizleri üzdü" dedi. Konuşmaların ardından dualar okunmasıyla tören sona erdi.

Can'ın cenazesinin bugün ikindide Aliağa Merkez Camisi'nde düzenlecek tören ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Okuldaki öğrencilerinde katılacağı tören ardından Can'ın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verilecek.