Lüks yatta Kaşıkçı kavgası!

“Orta Doğu’nun kiralık katili” olarak anılan Filistin asıllı Muhammed Dahlan, Kaşıkçı cinayetinde Suudi Prens Muhammed bin Selman’ı temize çıkarma planı için kullanılmayı kabul etmeyince Dubai’de saldırıya uğradı.

Lüks yatta Kaşıkçı kavgası!
Yeni Şafak Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'in haberine göre bir ekip tarafından feci şekilde dövülen Dahlan’ın boynu kırıldı. Şimdi yoğun güvenlik altında hastanede tedavi ediliyor.

'Ortadoğu'nun kiralık katili' olarak bilinen Filistin asıllı 'devşirme' Muhammed Dahlan, Cemal Kaşıkçı cinayetinde Suudi Prens Muhammed'i temize çıkarma planı için kullanılmayı kabul etmeyince saldırıya uğradı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e bağlı çalışan Dahlan, Suudi Prens'in şerefine Dubai'de düzenlenen yat partisine davet edilerek burada Kaşıkçı cinayeti için hazırlanan yeni senaryonun ana oyuncusu olma teklifi aldı.

Yeni Şafak'ın konuştuğu Suud ve Filistinli kaynaklar, Muhammed bin Zayed ile Muhammed bin Selman'ın, Dahlan'a "Kaşıkçı cinayetini planlayan ve planı uygulayan kişi olarak seni ilan etmeye hazırlanıyoruz" dediğini, Dahlan'ın ise Prens'i temize çıkarmak için cinayetin tüm faturasının kendisine kesilmesini kabul etmediğini kaydetti. Kaynaklara göre Dahlan, gergin geçen görüşme sonrası Dubai'deki bir ekip tarafından feci şekilde dövüldü ve boynu kırıldı.

YOĞUN KORUMA ALTINDA

İsrail tarafından yıllar önce devşirilen ve BAE Prensi bin Zayed'in desteğiyle Ortadoğu'daki birçok kirli plan için kullanılan Muhammed Dahlan, yat partisindeki arbedenin hemen ardından Dubai'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası Dahlan'a yakın isimler, onun 'yaşanan bir kaza sebebiyle' tedavi altına alındığını duyurdu. Bu açıklamanın birkaç saat sonra yayından kaldırılması dikkat çekti. Konuya ilişkin Yeni Şafak'a bilgi veren Suudi bir kaynak, Dahlan'ın boynunun kırık olduğunu ve hastanede olağanüstü koruma altında tutulduğunu belirtti. Aynı kaynak, Dahlan'ın kimseyle görüştürülmediğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda şok gelişmeler yaşanabileceğini ileri sürdü.

KAMPANYA BAŞLAYACAK

Suud ve BAE Prenslerinin Cemal Kaşıkçı cinayetindeki Dahlan senaryosu için ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner ile bir süre pazarlık yürüttüğü ve önümüzdeki günlerde tüm suçu Dahlan'a yıkarak dosyayı kapatma kampanyasının başlatılacağı iddia ediliyor. Kaşıkçı cinayetinde Dahlan tarafından görevlendirilen ve 2 Ekim'de Beyrut'tan gelip sahte pasaportlarla İstanbul'a inen 4 kişilik 'temizlikçi ekibin' varlığı da, hazırlanan yeni senaryo için Prenslerin işini kolaylaştırıyor. Alınan bilgiye göre, Suudi Prens Muhammed'i aklama kampanyası başladığında ilk olarak, Dahlan'ın cinayet ekibi ve onların ilişki ağına dair bilgi-belgeler yayınlanacak. Ardından Dahlan, cinayetin organizasyonuna ilişkin tek suçlu durumuna düşürülecek.

ALTERNATİF İSİM HAZIR

İsrail'in Filistin ve Gazze başta olmak üzere Ortadoğu'daki büyük projesi olan Muhammed Dahlan sahne dışına itildiğinde yerine getirilecek isimler de belirlendi. BAE Prensi Zayed, Dahlan'a alternatif olarak Filistin asıllı Semir Meseravi'yi Dubai'ye getirtti. El-Fetih bünyesinde uzun yıllar görev yapan Meseravi'nin Dubai'ye getirilmesi sonrası Belçika'da, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas taraftarları ile Dahlan yanlıları arasında kavga çıktığı öğrenildi. Yeni Şafak'a konuşan bir Filistinli kaynak, Muhammed Dahlan sonrası aynı amaçla kullanılacak Semir Meseravi'nin yardımcılığına ise Ebu Şubbek'in getirileceğini bildirdi.