M.VEKİLİNDEN KÜFÜR ŞOV!

İrlanda Parlamentosu'nun alt kanadı Dail'daki bütçe görüşmeleri sırasında bir milletvekilinin küfrettiğini belgeleyen görüntüler, YouTube'da en çok izlenenler arasına girdi.

M.VEKİLİNDEN KÜFÜR ŞOV!

Koalisyonun küçük ortağı Yeşiller Partisi’nden Paul Gogarty’nin, önceki akşam oturum sırasında yaptığı konuşmaya "Samimi görünmüyorsun" diyerek müdahale eden İşçi Partisi Milletvekili Emmet Stagg’e küfrettiğini ve hemen ardından "parlamentoya yakışmayan bir dil kullandığı için" özür dilediğini gösteren kayıtlar, internette yayımlanmasının üzerinden 2 gün geçmeden on binlerce kişi tarafından izlendi.

Çevre Bakanı ve Yeşiller Partisi lideri John Gormley, "Bu üslubun kabul edilemez olduğunu, ancak Gogarty’nin sözünü geri alıp özür dilediğini" belirtirken, genç milletvekilinin bu tavrı İrlanda basınında, "Bütçe görüşmelerinin çirkinleştiği" biçiminde yorumlandı. Irish Examiner gazetesi, "Başbakan Brian Cowen’ın da geçen yıl parlamentoda yardımcısıyla konuşurken bazı milletvekillerini kastederek benzer bir üslup kullandığını ve mikrofonların açık olduğunu fark etmeden sarf ettiği sözler için özür dilediğini" hatırlattı.

Ekonomik darboğazı aşabilmek ve mevcut açığı kapatabilmek amacıyla kamu harcamalarında 4 milyar avroluk kesinti öngören 2010 bütçesi, muhalefet partileri ve kamu çalışanlarının tepkisine neden olmuştu. Mali tedbirler ve sosyal yardım kesintilerine ilişkin bölümleri Dail onayından geçen bütçenin, aralarında kamu çalışanlarına ödenen maaşlara uygulanacak kesintilerin de yer aldığı diğer oylamalarının hafta içinde yapılması planlanıyor.

Kanaldhaber