Mabel Matiz’e FETÖ soruşturması!

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz, 'Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde '1 dolar' kullanarak FETÖ'ye destek verdiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi. Matiz, ifadesinde klibin kurgusunu kendisinin yapmadığını kaydetti.

Mabel Matiz’e FETÖ soruşturması!
İHA'nın haberine göre Matiz, 'Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde '1 dolar' kullanarak FETÖ'ye destek verdiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi. Bir vatandaşın Mabel Matiz'in örgüte destek vermek amacıyla klibinde 1 dolar kullandığını iddiasıyla ihbarda bulunması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Matiz hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Adliyesine gelerek ifade veren Matiz, klibin kurgusunun kendisi tarafından yapılmadığını kaydetti.

Amacının örgüte destek olmadığını kaydeden Matiz, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı. 

MABEL MATİZ KİMDİR?

Fatih Karaca, bilinen adıyla Mabel Matiz, Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve eski diş hekimi. Adı, Kumral Ada Mavi Tuna romanında yer alan "Tuna" karakterinin takma adı "Mabel" ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen Eski Yunanca kökenli kelime matizin birleşiminden oluşur.

Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Karaca 31 Ağustos 1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu ve liseyi Erdemli'de okumuş, üniversite eğitimini ise 2003-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi diş hekimliği bölümünde almıştır. Çocukluk yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli'de geçirmiştir. 2011'de İstanbul Bilgi Üniversitesi insan hakları hukuku bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014'te yarıda bırakmıştır.