Maçka Parkı'ndaki ağaçlar Sarıyer’e taşınacak

Tünel inşaatı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır tartışmaların odağında olan Maçka Parkı’ndaki ağaçlar dün işaretlendi. Etrafı çevrilen parktaki 85 ağaç, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı’na taşınacak...

Maçka Parkı'ndaki ağaçlar Sarıyer’e taşınacak
Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Dolmabahçe- Levazım-Baltalimanı- Ayazağa karayolu tünellerinin Maçka Parkı’nda yürütülen kısmı, geçtiğimiz yıl boyunca çok tartışılmıştı. Parkın Beşiktaş Vodafone Park Stadı’na bakan giriş kapısı çitlerle kapatılınca ağaçların akıbeti merak konusu olmuş, İBB yaptığı yazılı açıklamada “Toplam büyüklüğü 138 bin 971 metrekare olan Maçka Parkı’nın 3 bin 500 metrekarelik bölümünde tünel girişi için geçici bir çalışma yapılacaktır. Çalışma tamamlandığında alan eski haline döndürülecek ve 1 metrekare yeşil alan kaybı olmayacaktır” ifadesine yer vermişti. Aradan geçen 1 yılın ardından, tünelin ilk etap çalışmaları kapsamında Maçka Parkı’nın Beşiktaş Vodafone Park Stadı’na bakan kısmı kapatılmaya başlandı. Dün sabah saatlerinde işçiler, bir yandan ağaçları kırmızı boyalarla işaretlerken, bir yandan da parkın Kadırgalar Caddesi’ne bakan kısmını demir bariyerlerle çevirdi. İşaretlenen 199 ağacın 85’i Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı’na, park dışında kalan 114 ağaç da farklı bölgelere nakledilecek. Tünel çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz bölgede yeniden ağaçlandırma çalışmaları yürütülecek.

ALTERNATİF YOLLAR

Çalışmalar sırasında Bayıldım Caddesi, Kadırgalar Caddesi girişinden Swissotel’e kadar olan bölüm trafiğe kapalı olacak. Kadırgalar Caddesi istikametinden Maçka ve Nişantaşı bölgesine gidecek araçlar, Harbiye istikametine devam edip bölgeye Mim Kemal Öke Caddesi üzerinden ulaşacak.

Süleyman Seba Caddesi üzerinden Taksim Kabataş ve Karaköy istikametine gidecek araçlar, Bayıldım Caddesi’ne açık olan kısmı kullanarak Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ve Vişneli Tekke sokaklarını kullanarak Dolmabahçe ve Kadırgalar caddeleri üzerinden istediklere bölgeye ulaşacak.

YOL 65 DAKİKA KISALACAK

Beşiktaş ve çevre trafiğini rahatlatacak tünel sayesinde, 70 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek. Dolmabahçe-Levazım Tüneli ile Taksim, Kabataş ve Kâğıthane yönünden gelen araçlar Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. 7 bin 800 metrelik tünel, Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayarak Ortaköy Vadisi’nde son bulacak.

Maçka Parkı'ndaki ağaçlar Sarıyer’e taşınacak