Servet Tazegül: 'Madalyam doğacak yavruma'

Kariyeri başarılarla dolu olan Servet Tazegül, Dünya Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyayı, yakında doğacak olan kızına adadı.

'Madalyam doğacak yavruma'
CİHAN'da yer alan habere göre olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül. Rusya'nın Chelyabinsk şehrinde yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kariyerine bir halka daha ekledi başarılı sporcu. Bu kez, kazandığı altın madalyanın sırrının ise yakında doğacak olan kızı olduğunu söyledi.

2012 Londra Olimpiyatladı'ndan sonra ciddi sakatlıklar geçiren Servet, 2014 yılında Avrupa Şampiyonluğu'na uzandığı sürece kadar neredeyse düzenli antrenman yapamadı. Sakat sakat çıktığı Avrupa arenasında da kürsünün en tepesinde yar almayı bilen sporcumuz, Chelyabinsk'de ise acılarını doğacak kızı sayesinde göğüslemeyi başardı.

Eşi Melda ve babası Beyler Tazegül'ün Rusya'da kendisini yalnız bırakmadığına dikkat çeken Servet, "Eşim 5.5 aylık hamile. Yakında kızımız dünyaya gelecek. Bağlarımda yırdık vardı. O sorunu aştık ancak bu kez de ödem yaptı. Çok acım olmasına rağmen kızım için kazanmak istedim. Finalin olduğu gün aynı zamanda rahmetli annemin doğum günüydü. Tüm bu duygularla maça çıktım. Altın madalyayı çok istedim ve başardığım için de mutluyum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sözünün olduğunu da hatırlatan milli sporcu, "Londra'dan önce olduğu gibi dünşa şampiyonasına gelirken de Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözü vermiştim. Final maçından sonra beni arayıp kutladılar. Sözümü yerine getirdiğim için mutlu olduğumu söyledim. Şimdi sırada 2016 Rio Olimpiyatları var. Rio'da da altın madalya sözünü yüz yüze görüşmemizde vereceğim." dedi.

"KOŞARAK VAN'A GİDECEĞİM"

Dünya şampiyonasının gümüş kızı Nur Tatar ise Türkiye'ye dönmek için adeta gün sayıyor. Nedeni de memleketi Van'a bir an önce giderek, madalyanın mutluluğunu ailesiyle paylaşmak.

Van'da yaşamayı sevdiğini belirten Nur, "Akrabalarımın büyük bir kısmı Van'da. Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Altın madalya ile memleketime, yurduma dönmeyi çok isterdim. Ama olmadı. Çok üzülmüyorum. Bir gün dünya ve olimpiyat şampiyonu da olacağım. Bu yıl çok iyi çalıştık. Önümüzde Avrupa Oyunları var. Orada da iyi bir sonuç elde edip, olimpiyat kotasını almak istiyorum." diye konuştu.
Konular Spor Haberleri