Madende sıkı denetim!

Enerji Bakanı Albayrak’ın ‘Güvenliği sağlanamamış madencilik faaliyetlerine sıfır tolerans’ sloganı ile duyurduğu yeni güvenlik uygulamaları başladı. Riskli madenler 3 ayda bir denetlenecek. Eksikler ve riskler anında tespit edilecek.

Madende sıkı denetim!
Takvim'de yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bakan Berat Albayrak'ın talimatı ile maden denetimlerini sil baştan ele aldı. Berat Albayrak'ın 'İşletme güvenliği sağlanamamış madencilik faaliyetlerine sıfır tolerans' sloganı ile duyurduğu madencilikte yeni modelin ilk güvenlik uygulaması başladı.

Maden ocaklarını işletme güvenliği açısından risk içeriğine göre mavi, sarı, kırmızı olmak üzere 3'e ayıran Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), riskli yeraltı kömür madenlerini 'kırmızı' gruba aldı. Kırmızı gruptaki maden ocaklarının yılda en az bir olan denetim sıklığı, 3 ayda bire çıkarıldı. Sarı grup 6 ayda bir, mavi grup ise yılda bir kez denetime tabi tutulacak. Tüm yeraltı kömür ve yılda 100 bin tondan fazla üretim yapan yeraltı metal maden ocakları da artık 3 ayda bir denetlenecek.

Yılda 500 bin tondan fazla üretim yapan açık kömür ve metalik maden ocakları ile İscehisar bölgesi mermer ocakları da yılda 4 kez denetlenecek kırmızı grup içerisinde yer aldı. Kum ve çakıl grubu ocaklardan ise yılda 500 bin tondan fazla üretim yapanlar mavi gruba alındı.