
TRT 1’de ekrana gelen ’Leyla ile Mecnun’ dizisi, geçtiğimiz hafta dayak skandalıyla sarsıldı. Dizinin setinde ’Arda’ karakterini canlandıran Ushan Çakır’ın, ’Leyla’ karakterini canlandıran Ezgi Asaroğlu’nu darp ettiği ortaya çıkmıştı. Çakır’ın, sevgilisi olan ve aynı dizide rol alan Beste Bereket tarafından azmettirildiği iddia edilmişti.
Olayın ardından dizinin yapım şirketi Eflatun Film, Asaroğlu ve Çakır’ın görevlerine son verirken, Beste Bereket’in kendi isteği üzerine de anlaşmasını sonlandırmıştı. Oyuncuların rollerine son verilmesi, daha önce de özel hayatları nedeniyle rol aldıkları dizilerden çıkarılan isimleri gündeme getirdi. Bugüne kadar Pınar Altuğ, Caner Kurtaran, Nefise Karatay gibi oyuncular özel hayatları sebebiyle oynadıkları dizilerden çıkarılan isimler arasında oldu.
ALDATTIĞI ORTAYA ÇIKINCA
Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden olan ’Çocuklar Duymasın’da başrolde olan Pınar Altuğ, askerdeki eşi Umut Elçioğlu’nu, Tony Teodoridis’le aldatınca tepki toplamıştı. Olayın ardından Altuğ, dizinin yapımcısı Birol Güven’le anlaşarak diziden ayrılmıştı.
AYRILDI, ROLÜ BİTTİ
Ekranın efsane dizilerinden ’Kurtlar Vadisi’nde rol alan Nefise Karatay’ın işine de ’aşk’ nedeniyle son verilmişti. Dizinin başrol oyuncularından Necati Şaşmaz’la aşk yaşayan Karatay, ilişkisi bittikten sonra Cüneyt Özdemir’le görüntülenince dizinin kadrosundan çıkartılmıştı.
AŞIRI ALKOLDEN UYANAMADI
’Kurşun Bilal’ isimli polisiye dizide başrol oynayan Arda Kural da aşırı alkol aldığı bir gece kendisini odaya kilitleyerek öğlen saatlerine kadar uyuyunca işinden oldu. Sete geç kalarak ekibi çileden çıkaran Kural, yapımcı Hasan Karadağ tarafından diziden çıkarılmıştı.
UYUŞTURUCU İŞİNDEN ETTİ
’Yaprak Dökümü’nün Şevketi’ Caner Kurtaran, uyuşturucu yüzünden gözaltına alınınca ’çekim saatlerini aksatması, sorumsuz, disiplinsiz davranışları’ sebep gösterilerek kadrodan çıkartılmıştı.
Abdullah MALKOÇ
