Mağdurların 'Jet Fadıl' isyanı!...

‘Helal proje’ sloganlarıyla temelini attığı Bayrampaşa’daki dev otel-devre mülk projesi bir türlü bitmeyince, yatırımcıların şikâyeti üzerine gözaltına alınan Fadıl Akgündüz tutuklandı.

Mağdurların 'Jet Fadıl' isyanı!...
Milliyet'te yer alan habere göre temelini Cübbeli Ahmet ve eski futbolcu Tanju Çolak’la attığı Caprice Gold projesi, kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün bir kez daha cezaevine girmesine neden oldu. Proje tamamlanmayınca yatırımcıların ‘dolandırıldık’ şikâyeti üzerine, Akgündüz tutuklandı.

Almanya’daki Türklerden yüksek kâr vaadiyle topladığı paralar nedeniyle ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla 15 ay tutuklu kalan ve bir zamanlar Türkiye’ye getirdiği otomobiller nedeniyle adı ‘Jet Fadıl’a çıkan Fadıl Akgündüz, uzun bir süre sonra kamuoyunun önüne Bayrampaşa’daki dev Carpice Gold projesiyle çıktı.

2012’de bitirilecekti

Aslında temeli 2010 yılında atılan ve helal proje olarak lanse edilen 7 yıldızlı otel - devre mülk projesine gösterişli bir temel atma töreni daha düzenlendi. Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ve eski futbolcu Tanju Çolak’ın da katıldığı 2011 yılındaki törende, projenin 29 Mayıs 2012’de tamamlanacağı duyuruldu.

Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen, proje bir türlü bitirilemedi. Devre mülk-otel projesine para yatıran binlerce kişi, mağduriyetleri sürünce Caprice Yatırımcılar Derneği’ni kurarak, toplu hukuk mücadelesi başlattı.

Aralarında Dernek Başkanı Doğan Bakırcı’nın da bulunduğu 325 kişi, 1 yıl önce Akgündüz hakkında ‘dolandırıcık’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Fadıl Akgündüz, Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nce, “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçundan tutuklandı.

Adliyedeki ifadesinde ise Akgündüz, projenin 8 bin 400 yatırımcısı olduğunu belirterek, “Sadece 350 kişi şikâyetçi oldu. Geri kalanı şikâyetçi olmamıştır. Böyle bir mağduriyet olsa herkes şikayetçi olmaz mı? 8 bin 400 kişinin içinde milletvekilleri, hukukçular, bankacılar, işadamları gibi ‘münevver insanlar’ var. Bu kişileri kandırmak mümkün değildir. Böyle bir şey olsa bir dünya müraacat olurdu. Herkesin gelir kaybına uğradığı açıktır. Ama bunu telafi edecek bir kaynağımız vardır” dedi.

Aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu ifade eden Akgündüz, 56 yaşında geldiğini ve Türkiye’nin tanıdığı bir kişi olduğunu anlatarak, “Türkiye’nin otomobilini yaptığım kişi olduğumdan başka kişiler tarafından karalanmaktayım. Bu şirkette yetkili de değilim. Ancak aile şirketlerimizin suç işleme kastı da yoktur. Zaten bu yaşımdan sonra takatim kalmadı. Bıraksınlar da bu projeleri tamamlayalım” dedi.

‘7 hilal sertifikası var’

Akgündüz ifadesinde, proje nedeniyle İslam Konferansı’nda ‘Dünyanın ilk İslami otelini yapmış kişi’ olarak ödül aldığını, otele de yedi hilal sertifikası verildiğini söyledi.

‘Bizi Cübbeli Hoca etkiledi’

Şikâyetçilerden Doğan Bakırcı, ileride iyi gelir getireceği düşüncesiyle projeye yatırım yaptığını belirterek, “120 bin TL ödeyecektim ve bu devre mülkü ayda 15 gün kullanacaktım. 100 bin TL ödedikten sonra dolandırıldığımızı öğrendik. Benim gibi binlerce insan aynı durumda. Bu şahıs bizleri mağdur ettiği yetmiyormuş gibi bir de senetleri başkalarına satmış. Birçok arkadaşımızın senetleri başkalarının elinde olduğundan hâlâ bu paraları ödüyorlar. Bir çok ailenin yuvası yıkıldı. Mağduriyetten dolayı hastalanıp kanser dahi olanlar bile oldu. Yakalanmasına sevindik, 1 yıldır bugünü bekliyorduk” diye konuştu.

Mağdurlardan Galip Çimen, “Projeye girmemin en büyük etkisi Cübelli’dir. Açılışa katıldı, dualar okudu. Elimizde avucumuzda olan parayı buraya yatırdık” dedi. 

Mağdurların 'Jet Fadıl' isyanı!...