Mahrem imamlardan biri avukat, diğeri STV çalışanı çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün TSK’daki yapılanmasına ilişkin soruşturmada itirafçı olan bir askerin ifadeleri üzerine örgütün mahrem imamları arasında bir avukat ve Samanyolu TV çalışanı da olduğu ortaya çıktı.

Mahrem imamlardan biri avukat, diğeri STV çalışanı çıktı!
Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir soruşturması kapsamında bir asker etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak Bayburt KOM Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Şüpheli alınan ifadesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yönlendirmesi ile asker olduğunu kendisini örgüt içerisinde Askeri Sınavlara yönlendiren ve sınavlara hazırlayan örgüt içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların isimlerini verdi.

Bu kişiler arasında Hamza kod H.Y isimli avukat ve Yusuf kod Muhbedin Pilğir isimli Samanyolu TV çalışanının da olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin eylemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görev alanında olduğunun belirlenmesi üzerine dosya bu savcılığa gönderildi ve derinleştirilen soruşturma kapsamında soruşturma savcısının talimatları doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında araştırma yapıldı. Araştırma neticesinde FETÖ/PDY ile irtibat/iltisakları oldukları belirlendi. H.Y'nin 2014-2015 yılları arasında BÜM (Bölge Üniversite Mesulü) olduğu, 2013 Aralık sonrasında da askeri sınavlara yönlendiren ve hazırlıklarını koordine eden kişi olduğu belirlendi.

PİLĞİR BÜM ÇIKTI!

Şüphelilerden Muhbedin Pilğir'in ise 2014-2015 yılları arasında BÜM (Bölge Üniversite Mesulü) olduğu, 2013 Aralık sonrasında da askeri sınavlara yönlendiren ve hazırlıklarını koordine eden kişilerden olduğu kaydedildi.

Şüphelilerin ikamet ettikleri Esenyurt, Ümraniye ve Pendik ilçelerinde alınan karar doğrultusunda eş zamanlı operasyon yapıldı. Şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Savcılık sorguları ardından tutuklamaya sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.