Makyajınızı doğru yapıyor musunuz?

Yanlış ürünler ve teknikler makyaj uygulamalarının amacından sapmasına neden oluyor. Peki, doğru makyaj nasıl yapılır?...

Makyajınızı doğru yapıyor musunuz?
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün Kiko makyaj eğitmeni Cenk Çiriş ile gerçekleştirdiği röportaj...

Gerçek güzellik her ne kadar insanın içinde olsa da makyaj da dışımızı güzelleştirmek için önemli bir etken. Güzel görünmek de birçok kadın için vazgeçilmez bir tutku. Bunu sağlamanın en iyi araçlarından biri de doğru makyaj. Ancak yanlış ürünler ve teknikler makyaj uygulamalarının amacından sapmasına neden oluyor. Peki, doğru makyaj nasıl yapılır? Bu senenin makyaj trendleri neler?
 
Makyaj tüyoları ve malzeme seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, nelerdir?

Ten rengi, ürünün dokusu, makyajın kullanacağı yer, makyajın yapılacağı ve kullanılacağı alanın ışığı dikkat edilmesi gereken ana noktalardır.

Gündüz ve gece makyajı nasıl olmalı?

Gündüz makyajında doğal dokudaki ürünleri kullanmak çok önemli… Yüzde hafif boyutlar ve hafif highlight, dudaklarda hafif ve mat renkler. Gece makyajında ise herkese teninden bir ton koyu fondöten kullanmasını öneriyoruz. Boyutlandırmada daha keskin ve belirgin görüntü, elmacık kemiklerinde yoğun highlight ve dudaklarda ise daha neon yapıda ürünler kullanılabilir. Gözler kıyafete ve gidilecek yere göre değişkenlik gösterebilir.

Yuvarlak yüz nasıl ince gösterilir?

Yuvarlak yüzlerde uygulanacak teknik boyutlandırma tekniği yani kontür, yüzün dışta kalan yerlerine koyu ürünler, geri kalan tüm bölgeye açık ve parlak renkte ürünler kullanılmalıdır.

Küçük dokunuşlarla ne gibi değişikler yapabiliriz?

Küçük dokunuşlar yüzün her bölümünde yapılabilir. Yüzde leke ve kızarıklıkları örtmeliyiz. Gözde baz kullanmalıyız. 

Kaşlarda ifadeyi değiştirecek uygulamalar yapılır. Dudaklara far ile boyut kazandırılır.

Doğal ten makyajı nasıl yapılır?

Doğal ten makyajı için kişinin cilt tonuna uygun, bir ton koyu fondötenle daha canlı ve sağlıklı bir görüntü kazandırılabilir. Öncesinde ise cildin iyi nemlendirilmesini ve baz ile desteklenmesini öneriyoruz. 

Makyajda yapılan yanlışlar neler?

Makyajda yapılan yanlışlıkları genel hatlarıyla yanlış doku, yanlış renk ve yanlış uygulama olarak sıralayabiliriz. Bu yanlışlıklar kişinin cildinde maske görüntüsü olmasına neden olur ve kişiyi farklılaştırır.

Peki, neye dikkat etmeli?

Nemlendirici kullanmak çok önemli… Kalın bazlı ürünler kullanılmamalı. Renk seçimine dikkat edilmeli. Yüz yapımızı ve cildimizi iyi tanımamız gerekli.

Bu senenin makyaj trendleri neler?

Dudaklarda far etkisi, metalik görünümler, doğal ten ve doğal kaş bu senenin trendlerini belirleyici unsurlar.

Kırmızı ruj ve eyeliner’ın birlikte kullanılmasını doğru buluyor musunuz?

Elbette kişinin anatomisine uygun çizgiler ve kusursuz görünümle kırmızı ruj ve eyeliner makyajın temel taşlarını oluşturur.
Konular Kadın / Bakım