Malezya'da deprem felaketi!..

Güneydoğu Asya ülkesi Malezya'da dün meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin bilançosu dün netleşmeye başladı.

Malezya'da deprem felaketi!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre ülkenin Sabah eyaletinde yaşanan depremin ardından 11 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin tamamının Güneydoğu Asya'nın en yüksek dağı olan Kinabula'nın çevresinde bulunduğu kaydedildi. Turizm Bakanı Masidi Manjun, "Kinabula için acı bir gün yaşadık. Cansız bedenlerin dağdan indirilmesi için hava araçları devrede. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları aksıyor. Ayrıca 4.5 büyüklüğünde bir artçı şok yaşandı. Dağdan kayalar da düşmeye devam ediyor" dedi.

Türkler de vardı

Deprem sırasında Kinabalu'da mahsur kalan 137 dağcı turistin büyük bölümü dün sabah dağdan inmeyi başardı. Turistlerin arasında biri ağır olmak üzere bazı yaralıların bulunduğu bildirildi. Polis, bölgede Singapur, Çin, Filipinler ve Japonya'dan gelen dağcılar dahil 17 kişinin aranmasına devam edildiğini bildirdi. Ülke basını deprem sırasında dağda bulunanların büyük kısmının Malezyalı olduğunu aktardı. Ancak turistler arasında Türkiye, Singapur, ABD, Filipinler, İngiltere, Tayland, Çin ve Japonya'dan da gelenlerin bulunduğu kaydedildi. Ölen ve kayıp olanların kimlikleri ve uyrukları ise henüz açıklanmadı.

Depremin ardından Kinabalu'ya tırmanışların en az 3 hafta askıya alınması bekleniyor. Malezya hükümeti bu süre içinde rezervasyon yaptıran turistlerin paralarının geri ödeneceğini açıkladı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin Kinabalu Dağı'ndan 54 kilometre uzaklıkta ve 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini, yaklaşık 30 saniye sürdüğü açıklamıştı.