Mali’de C.Hebdo protestosu!

Mali’ni başkenti Bamako’da, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sas) hakaret anlamına gelen karikatür yayınlaması sebebiyle protesto edildi.

Mali’de C.Hebdo protestosu!
CİHAN'da yer alan habere göre protestocular, ‘Biz Charlie değiliz’ dövizleri taşıyarak slogan attı.

Dün cuma namazında Bamako’daki camilerde duyurulan miting için göstericiler, ikindi namazına müteakiben başkentin Hürriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Çok sayıda Müslüman kanaat önderinin hazır bulunduğu protestolarda, Charlie Hebdo dergisinin geçtiğimiz günlerde yayınlanan özel sayısında Peygamber Efendimiz'in (sas) karikatürize edilmesi kınandı. Protestoya katılanlar ‘Biz Charlie değiliz’ şeklinde tepki gösterdi.

Mali’deki etkili kanaat önderlerinden İmam Ousmane Kouma, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Bugün Mali’de ve diğer Müslüman ülkelerde bizi bugünlere ulaştırdığı için Allah’a hamd ediyoruz. Biz, Fransa’daki Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan karikatürleri ve teröristlerin insanları öldürmesini kınamak için bir araya geldik. İnanıyorum ki dergide yayınlananlar kazara olmuştur. Hatayı hata ile düzeltemezsiniz. Başta Fransa olmak üzere tüm ülkelerin ağırbaşlı ve gerçekleri göz önünde tutmaları ve bizim peygamberimize saygı duyularak sorunun bir an önce çözülmesini diliyorum. Kesinlikle hiç kimse peyamberimize hakaret etmemeli. O bizim sahip olduğumuz her şeyden değerli; anamızdan, babamızdan, Allah hariç herkesten değerli olduğunu kabul ediyor ve buna saygı duyulmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Alanı dolduran on binlerce Maliliye seslenen Mali Yüksek İslam Konseyi Başkanı Mahmoud Dicko ve diğer konuşmacılar, tüm dünyaya Hz. Muhammed (sas) ile alay edilmesini ve İslam adına terörizm yapanları kınadıklarını belirtti.

Üniversite öğrencisi Abdourahmane Bah ise "Uluslararası camiaya şunu göstermek istedik ki biz Müslümanlar dipdiri buradayız. Fransa’da her ne yaşandı ise kınıyoruz. Tüm kötülüklerin karşında olduğumuzun mesajını vermek için bizim ruhani önderlerimizle beraber buradayız." dedi.

Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın geçtiğimiz pazar günü Paris’teki yürüyüşe katılması da protesto edildi.