Maliye Bakanı Ağbal'dan flaş açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bir taraftan da finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle, rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa bir takım vergiler, onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan flaş açıklamalar
“Bazı vergileri kaldırmaktan kaçınmayacağız”

Yeni Asır'da yer alan habere göre Maliye Bakanı Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı"na katıldı. Bakan Ağbal çalıştayın ardından gazeteciler gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ağbal, "Finansal piyasalara yeni enstrümanların kazanılmasını öngören düzenlemeler var. Finansal işlemlerin yapılmasında vergilerin kaldırılması ya da indirilmesine yönelik öneriler var. Mayıs'ın 10-11'i gibi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda önerilerin üzerinden geçeceğiz" dedi.

Ağbal, "Vergiler veya diğer kamusal maliyetlerin azaltılması konusunda da tabiki mali disipline dikkat edeceğiz. Ama bir taraftan da finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle, rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa bir takım vergiler, onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız" diye konuştu.