Maliye'den Koç'a üçlü baskın!..

Koç'un amiral gemisi Tüpraş ile Aygaz ve Opet'e baskın düzenlendi. Üç şirkette kapsamlı vergi ve kaçak akaryakıt denetimleri başlatıldı.

Maliye'den Koç'a üçlü baskın!..

Koç Holding'in şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz'a baskın düzenlendi. Üç şirkette kapsamlı bir vergi ve kaçak akaryakıt incelemesi yapıldığı öğrenildi. Maliye Bakanlığı koordinasyonunda dün sabah başlatılan baskına Sanayi, Gümrük ve İçişleri Bakanlıkları'ndan uzmanlar katılıyor. Edinilen bilgilere göre, üç şirkette çapraz denetim yapılıyor. Baskına 20 polis ve uzmanın katıldığı belirtiliyor. Dün sabah saatlerinde başlayan baskında TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el konuldu. Kaçak akaryakıt olup olmadığı araştırılıyor.

NUMUNELER TÜBİTAK'TA
Ulusal marker denetim ekipleri, el konulan numuneleri incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderdi. Ancak çapraz denetimin sadece kaçak akaryakıtı kapsamadığı belirtiliyor. Maliye'nin vergi denetimi yaptığı da öğrenildi. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Maliye ve "Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Rutin ve rutindışı incelemeler her zaman yapılır" dedi. Ancak Enerji Piyasası Denetleme Kurumu yetkilileri "Bu denetim rutin değil, bizim dışımızdadır" açıklamasında bulundu. Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise şöyle dedi: "Ankara'dan gelen ekipler inceleme başlattı. Temennimiz denetimde olumsuz bir şey çıkmaması." ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu ile Rahmi Koç Müzesi arasında gerçekleşen Hiawatha teknesinin sergilenmesi için düzenlenen protokol törenine katılan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

İSO primi gitti
Önceki gün İSO 500 listesinde şampiyonluğunu açıklayan Tüpraş bunun keyfini süremedi. Şirket hisseleri dün yüzde 2.07 düştü. Koç Holding hisseleri ise yüzde 3.93 değer kaybetti. Aygaz'da Koç Holding'in yüzde 51.21, Opet'te ise yüzde 50 oranında hissesi bulunuyor.

SABAH İNTERNET SİTESİ