Maltepe’de tarihi Adalet Buluşması

Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce insan Maltepe'deki tarihi buluşmaya katılmak için İstanbul'a geldi.

Maltepe’de tarihi Adalet Buluşması
Sözcü'de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, saat 17:59’de alkışlar eşliğinde miting alanına girdi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, miting alanında bulunanları selamlayarak Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara teşekkür etti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları

"15 Haziran’da Güven Park’ta başlattığımız Maltepe’de bitirdik
Son olduğunu kimse düşünmesin bu bizim ilk adımımızdır.
Herkes şunu çok iyi bilsin. 9 Temmuz yeni bir adımdır. 9 Temmuz yeni bir iklimdir. 9 Temmuz yeni bir doğuştur.
Ankara’da yürüyüşe başladığımız yürüyüşü 21 kilometreyi 10 dakika  arayla bitirdik.
Bize destek veren teşekkürler..
Yol boyunca araç sürücüleri bazen kornalarıyla bazen el sallayarak destek verdiler. Onlara da saygılarımı gönderiyorum.
Bize sofrasını açan ayrını ikram eden, yemek gönderen, topladığı kır çiçekleri gönderen annelere babalara dedelere şükran borçluyum
Yol boyunca büyük bölümü birlikte yürüdüğümüz Oğlu tutuklu Veysel amcayada teşekkür ediyorum.
Bizi protesto eden vatandaşlarımız da vardı. Kimse unutmasın. Kılıçdaroğlu her kesimin hakkını bilir. Onlara teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerine. Polisinden askerine.. Halkın polisine halkın jandarmasına buradan teşekkür ediyorum. Kimse unutmasın. Biz yürürken taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl yürüyüşünü yaptık.
Adalete susamış 80 milyona şükranlarımı saygılarımı sunuyorum."


15 Haziran günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirmi dördüncü günün sonunda Dragos'ta konakladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu saat 16:30 itibariyle Dragos-Maltepe arasındaki son 3 kilometrelik yolu yürümek için yola çıktı. Kılıçdaroğlu Maltepe’deki miting alanına yaklaşık 1 kilometre kala kısa bir mola verdi. Molanın ardından son 1 kilometrelik etabı da tamamlayan CHP Lideri, miting alanına ulaştı. Kılıçdaroğlu, miting  alanında sahneye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktı. Miting alanını dolduran yaklaşık 2.5 milyon insanın attığı ‘hak, hukuk, adalet’ sloganına eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün bugün son etabının ardından düzenlenecek ‘Adalet Buluşması’ için gelenler Maltepe’deki miting alanını doldurdu. Yaklaşık 2 milyon kişinin doldurduğu miting alanında yer kalmadığı, güvenlik görevlilerinin mitinge gelenleri alan çevresine yerleştirdiği öğrenildi.

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, “Adalet” yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor.  Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var.  ‘Hak, hukuk, adalet’ alanda atılan en sık slogan.

Maltepe’de tarihi Adalet Buluşması