Manisaspor'a şok ceza!

Manisaspor yedek forma olmadığı için, son iki maçta 15 bin lira ceza yedi.

Manisaspor'a şok ceza!
Yeni Asır'da yer alan habere göre ekonomik darboğaz Manisaspor'a, genelde amatör kulüplerde yaşanan bir kriz yaşattı. Siyah-beyazlıların, Giresunspor ve Göztepe ile oynadıkları son iki maçta, yedek forması olmadığı için ceza yediği ortaya çıktı. Sezon başında, spor malzemesi üreten dünyaca ünlü bir firma ile anlaşma yapan Manisaspor yönetiminin, firmaya zamanında ödeme yapmadığı, krizin de firmanın 170 bin liralık sözleşmeyi feshetmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
Manisaspor'un sadece 5 bin lira ödediği iddia edilen firma, siyah-beyazlı kulübün siparişi forma ve diğer malzemeleri göndermeyince Tarzan zor durumda kaldı.

Hem ceza hem de icra!

Profesyonel Futbol Talimatı gereği, her maçta hakeme ve federasyon temsilcisine en az iki takım forma ibraz etmek zorunda olan Manisa, kuralı Giresun ve Göztepe maçlarında ihlal ettiği için, iki maçta toplam 15 bin lira ceza yedi. Sezon başında anlaşma yapılan, ancak ödeme alamadığı için sözleşmeyi feshederek kulübe eksik malzeme gönderen firmanın, teslim ettiği bir miktar malzemenin ücretini de alamadığı için icra takibi başlattığı öğrenildi.

Hazar: 'Anlaşmayı biz iptal ettik!'

Manisaspor'un malzeme anlaşması yaptığı, ancak ödeme yapamadığı için sözleşmeyi fesheden firmanın yetkilisi Vahap Hazar, Manisaspor yönetiminin ödeme yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı anlaşmayı iptal ettiklerini doğruladı. 170 bin TL'lik anlaşmanın yüzde 30'luk peşinatını alamadıkları gibi samimiyetsiz bir ortamla karşılaştıklarını ifade eden Hazar, "Manisaspor yönetiminden ürünlere baskı yapmak için 5 bin lirayı zar zor alabildik. 120-130 bin lira tutarında, 70-80 koli ürün gönderdik. Karşılığı olmayan 165 bin TL'lik bir teminat çeki kestiler. Elazığ maçına beyaz formayla çıkıldı. 165 bin TL'lik teminat çekinin ödemeleri duruyor. Daha sonra kalan malzemelerin devamını göndermedik ve anlaşmayı biz iptal ettik. Başkan verdiği sözleri inkar ediyor. Elimizde belge var. Biz de bu süreçte kulübü icraya da verdik" dedi.
Konular Spor Haberleri