Mardin’den bir acı haber daha!

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcıyı infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Mardin’den bir acı haber daha!
Milliyet'te yer alan habere göre Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu bir asker ve bir polis şehit oldu,  biri ağır 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

İlçede PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası ve kamu  düzeninin yeniden tesis edilmesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor.

Müşterek operasyonda Yenişehir Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı  sonucu bir asker olay yerinde şehit düştü, 10 güvenlik görevlisi yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir polis memuru  müdahaleye rağmen şehit oldu.

Biri ağır yaralı olan 9 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

TUNCELİ'DE JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli personel, güvenliği sağlamak için karakol çevresinde görev yaparken, bugün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı teröristin silahlı saldırısına uğradı.

PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ilk ateşte 2 asker yaralandı. Bölgede bulunan diğer askerlerin anında karşılık vermesiyle bölgede çatışma çıktı. Çatışma sürürken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bu ara çatışmanın sürdüğü bölgeye Ovacık ile Hozat ilçelerinden çok sayıda jandarma özel harekat timleri sevk edildi.

Yaralı askerler helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.