Marmaris'te çok kuvvetli yağış!

Marmaris'te yaklaşık 20 dakika boyunca yağan sağanak yağmur, çile oldu.

Marmaris'te çok kuvvetli yağış!
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre göle dönen kapalı çarşıdan turistler eşlerini ve çocuklarını sırtına alarak çıkabildi. İlçedeki cadde ve sokaklar suyla dolup taştı. Bazı karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımı aksattı. Karacasöğüt Mahallesi'nde sebze seraları ile arı kovanlarının sular altında kaldığı, arıların telef olduğu belirtildi.

İlçede dün saat 16.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Suyla dolan Marmaris-Turunç, Marmaris-Datça ve Marmaris-İçmeler karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımın aksamasına neden oldu.

SERALAR SULAR ALTINDA KALDI

Ekipler kaya parçalarını temizlerken ulaşım kontrollü verildi. Yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı da göle döndü. Alışveriş yapan yabancı turistler ve vatandaşlar, ayakkabılarını çıkartarak ellerinde cep telefonlarıyla çekim yapıp çarşıyı yürüdü. Bazı turistlerin eşlerini ve çocuklarını sırtına alarak çarşıdan çıkmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Esnaf, dükkanına ve çarşının yolunu temizlemek için süpürgeyle suları çekmeye çalıştı. Karacasöğüt Mahallesi'nde sebze seralarının sular altında kaldığı, buradaki arı kovanlarının telef olduğu ve bazı evlerde su baskını yaşandığı belirtildi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Ayrıca ilçede 13 maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle ana caddelerde trafik akışı durdu.