Maskelerin püf noktaları

Bazı meyve püreleri çok akışkan olabilir. Bu konuda en büyük yardımcınız yulaf olmalı. Maskenize yulaf eklerseniz, maskenize hacim kazandırmış olursunuz...

Maskelerin püf noktaları
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Evde yapılan maskeler hem kimyasal içermez hem de cildi güzelleştirmenin en kolay yoludur. Ancak onları hazırlarken dikkatli olmak gerekir. Örneğin, eski bir elbise kullanın. Çünkü her meyvenin lekesi üzerinizden çıkmaz. Bazı meyve püreleri çok akışkan olabilir. Bu konuda en büyük yardımcınız yulaf olmalı. Maskenize yulaf eklerseniz, maskenize hacim kazandırmış olursunuz. Ayrıca maskelerinize bal mutlaka ekleyin. Çünkü bal çok iyi bir nemlendiricidir. Ayrıca limon suyu da maskelerinizin içine eklenecek ürünlerden. Limon suyu bakterileri öldürür, lekeleri azaltır, aknelerle savaşır. Yoğurt da maskelere eklenebilecek gıdalardan. Aşırı yağı giderir, cildi güneşin zararlı etkilerinden korur, cildi pürüzsüzleştirir. Süt de cilt dostudur. Çok iyi bir cilt temizleyicisidir, nemlendirici bir ajandır, cildin elastikiyetini artırır, gençleştirir... Yeşil çay da yardımcı maddelerinizden biri olur, yeşil çay cildi gençleştirir. Meyvelerle yaptığınız yüz maskelerinde meyvelerin çürük veya bayatlamış olamamasına dikkat edin. Çürük meyveler cildin mikrop kapmasına sebep olabilir. Ham meyvelerde vitamin açısından çok zengin olmayacağı için, maske yapımında olgun meyveleri tercih edin.

Göz kenarlarındaki cilt çok hassas olduğu için, göz çevrenize maske uygulamayın. Ev yapımı yüz maskeleri güzellik merkezlerinde yapılan yüz maskelerinden daha doğal olması sebebiyle çok sık yapılabilir. Hem paranız cebinizde kalacak hem de en doğal maskeleri yüzünüze uygulamış olacaksınız. Şimdi sizlere evde yapabileceğiniz birkaç maske tarifini paylaşmak istiyorum.

Kivi ve avokadonun dayanılmaz düeti:

İkisi de lezzetli, ikisi de tropikal, ikisi de ışıltılı cilt için kullanılır. İkisini macun haline getirin, bal ekleyin ve cildinizde 30 dakika bekletin. Sonrasında cildinizi durulayıp, nemlendirici uygulayın. İki meyve de antioksidan açısından zengindir. İkisi de cildinizi hasarlara karşı korur. Sivilceleri azaltır, aşırı sebum üretimini engeller dolayısıyla cildiniz pürüzsüz olur.

Güzellerin sırrı: 'Salatalık'

Bir salatalık, biraz süt, biraz bal, biraz kahverengi şekerle cildinizde muhteşem bir değişim sağlar. Cildiniz yumuşar, gözenekleriniz açılır, gençleşirsiniz.

Çilek ve çikolatayla geç yaşlan:

4 çilek, bir kaşık kakao tozu, bir tatlı kaşığı balı karıştırıp 15 dakika cildinizde bekletip, cildinizi yıkadıktan sonra ölü hücrelerinizden arınacaksınız. Gençleşmeye başlayacaksınz. Ayrıca cildinizin rengi açılacak, DNA hasarlarınız ortadan kalkacak.

Meyvenin kralı: Mango

1 olgun mango, biraz kil... İkisini macun haline getirin ve yüzünüzle boynunuza yedirin. 30 dakika beklettikten sonra yıkayın. Cildiniz parlayacak, temizlenecek. Gözenekleriniz açılacak.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım