Medyada Linç Pespayeliği!

Medyada özellikle televizyonlarda sınır, hudut tanımayan bir gücün sahibi olduğunu zannedenler arasında muazzam ve birbirini linç pespayeliği rekabeti yaşanıyor.

Tencere dibin kara, seninki benden kara yarışında taraf olmak için deli veya bunlarla çıkar birliği etmiş olmak lazım.

Birbirlerini kendi geçmişlerine bakmadan suçladıkları ne varsa ilginçtir hep benzeri hadiseler.

Eleştirdiğini yapmış olmak dokunmuyor bazılarına!

Evli adamı ayartıp hasta eşini son günlerinde eziyet edercesine düğün derneklerle yaralayan köşesinde ahlak dersi verebiliyor, adam çocuğu yaşında bir kızla yaptığı bu acımasızlığın meyvesini jüri olarak sonuçlandırıyor!

Murat Başoğlu olayına kadar ülkenin açık yarası ensest olaylarına kalem oynatmayanlar birden aslan yazar kesildiler, sanki Murat’ı bekliyorlarmış gibi!

Bu gibi şayia karşısında çocuğunu; dolayısıyla babasını korumak için ne yapacağını şaşkın bir kadına yani Hande Bermek’e hücümlar ise inanılır gibi bir linç değil!

Gülben Ergen’e ise medyadaki gücü, kerametinin nereden geldiği hakkında sorulabilecek yüzlerce soru varken bunları sormayıp, mahiyeti henüz belli bile olmayan bir resimden linç etmeye kalkmak insanın aklına başka şeyler getiriyor... Sizin gerçek niyetiniz ortak suçlarınızı perdeleyerek bir rekabet mi?

Baştan söyleyeyim hiç bir etkiniz kalmadı yok, medya kendisini tasfiye ederken Seren ile Yeşim’e güveniliyorsa hakikaten acınası bir durum var demektir.

Herşey insanlar içindir. Evlenir, boynuzlanır, kendi mukabele eder, pişmanlıklar olur ama hayat hiç bir zaman eski tas eski hamam devam etmez.

Hele kamu önünde insanlar için mümkün değildir. Birde üstüne üstlük ahlak dersi vermeleri söz konusu olamaz.

Koskoca ABD Başkanı Clinton halka yalan söylediği için özür diledi, bunlar nasıl bir güçse hala devam ediyorlar. Patronları kutuya koya koya.

Allah şifa versin Koskoca Deniz Baykal bir yanlışı yüzünden onca değerli birikimini heba etmedi mi?  Adam çekildi ve bu ülke için yaptıkları unutulmadığı için kalplerde günahı sevabıyla kaldığı içindir ki ziyaretçileri kapıda bekliyor.

Gülben Ergen’in ilginç bir yanı var, dikkat edin söz konusu adamları bir değer haline getiren okendi halinde vasat altı bir sunucu nerelere geldi... Derinine inmiyorum bir jimnastik öğretmeni nerelere geldi. Asıl bunu sorun! Gülben’in zaten büyük güç olmuş adamlardan ziyade hayatında büyük güç yaptığı adamlar var!  Diğerlerinden farkı, o bir savaşçı bir kadın, yiğidi öldürün ama hakkını verin. Seda’da öyledir ama Gülben’in uğuru yok, nerede bulduysa orada bırakıyor!

Sonuçta bu bir medya tasfiyesi ise bulanı tebrik etmek lazım birbirlerini tasfiye ediyorlar. Eğer bir bahis açacak olursak, Gülben hepsini yer. Çünkü talebi ve kendini hiç yoktan yarattı.

Bazılarının, günahları ve kusurları Gülben’in, günah ve kusurlarından çok daha fazla...

Acımasız günahkarlar, hepinizi öperim...

Sacit ASLAN