Mehmet Aykaç rolü için saçlarını kazıttı

"Kırgın Çiçekler" dizisinde kanserle mücadele eden 'Serkan' karakterine hayat veren genç yetenek Mehmet Aykaç rolü için saçlarını kazıttı.

Mehmet Aykaç rolü için saçlarını kazıttı
PROFESYONEL DESTEK ALDI

Dizide lösemi hastalığına yakalanan bir karakteri canlandıran Aykaç, uzun araştırmalar yaptığı hastalıkla ilgili profesyonel destek aldı. Hastalığın hem bedende hem de psikolojik anlamda yaşattıklarını araştıran genç oyuncu "Canlandırdığım karakterin kemoterapi sürecinde neler hissettirdiğini anlamak için bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin yakınlarından bilgi aldım. Öğrendiklerimi olabildiğince minimal ifade etmeye çalıştım. Saçlarını niye kestiklerini öğrendim. Araştırmalarım hakkında çok fazla duygusal içerikli şeyler söylemek istemiyorum çünkü çok büyük bir farkındalık gerektiren bir konu." diyor.

"SAÇLARIM KAYITTAYKEN KESİLDİ..."

Dizinin çekimleri esnasında saçları kesilen Aykaç yaşadığı deneyimi şöyle anlatıyor; "Saçlarım sahne gereği kayıt anında kesildi. Ben o sırada oynuyordum ama karşımda ki aynaya baktığımda ilk dökülen saçla tarif edemeyeceğim bir duygu hissettim. Çünkü sadece saçımı kesecek olmam değil lösemi hastalığını düşünmem ve hissetmem beni çok etkiledi.."