Mehmetçik 40 araçlık terör konvoyunu böyle vurdu

Mehmetçik, zafer pozlarıyla Afrin’deki PKK’lılara desteğe gelen 40 araçlık terör konvoyunu vurdu. Sakarya roketleriyle havaya uçurulan konvoyda PKK’lılar, Esed’in Şebbihaları ve Şii milislerden en az 80'i öldü. Cephane yüklü 2 TIR uzun süre alevler saçtı.

Mehmetçik 40 araçlık terör konvoyunu böyle vurdu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre 'Yağmacılar’ diye bilinen Şebbiha gruplarının İran destekli Şii militanlarla birlikte Afrin-Nubl hattında kalkıştığı PKK’ya destek şovu önceki akşam TSK tarafından bitirildi. Afrin’in birçok cephesinde ‘geçilmez’ denilen kaleleri Mehmetçik ve ÖSO’nun bir bir almasıyla büyük panik yaşayan teröristler, “Esed’le anlaştık” propagandasını devreye soktu. Hemen ardından Afrin’e ‘takviye birlik kampanyası’ başlatıldı ve aralarında İran destekli Nuceba, Kudüs Tugayları, Hizbullah ve Liva el-Bakır militanlarının da bulunduğu provokatörler ilk adımı 21 Şubat günü attı. Tank ve zırhlı araç destekli konvoylarla Afrin’e girme teşebbüsünde bulunan konvoy, Esed rejimi ve Şii militanların kontrol ettiği Nubl kasabasından geçerek Afrin’e ilerlediği sırada Basuta bölgesinde TSK bombalarıyla durduruldu.

40 ARAÇLIK KONVOY

Geldikleri yere U dönüşü yapmak zorunda kalan ilk konvoydan ders çıkarmayan gruplar, ikinci girişimi önceki gün yaptı. Yağmacı Şebbihalar ve Şii milislerden oluşan ikinci konvoy Nubl’den geçerek Tel Rıfat’a yöneldi. Gün boyu Tel Rıfat kasabası ve Meryemiyn, Matar Mınnag, Ayn Dakne, Ziyara, Keştear köylerinde zafer pozları veren terör konvoyu, akşam saatlerinde Halep’ten gelen takviyelerle birlikte Afrin’e yöneldi. Aralarında cephane ve silah yüklü kamyonlarla otobüs, minibüs ve otomobillerden oluşan 40 araçlık terör konvoyu saat 22.00 sularında bölgede konuşlu Türk topçu bataryaları ve hava unsurları tarafından tam isabetle vuruldu.

EN AZ 80 ÖLÜ VAR

Konvoyda bulunan tüm araçlar, atılan bombalarla ciddi zarar gördü. Cephane yüklü 2 TIR’da ise şiddetli patlamalar ve uzun süreli yangın meydana geldi. Rejim ve PKK kaynaklarının sivil konvoy yalanına rağmen hastanelere getirilenlerin tamamının silahlı militan olduğu gözlelndi. Ayrıca PKK’ya yardım taşıyan TIR’lardaki cephanenin patlaması da konvoydaki tahribatı artırdı. Bombardımanın hemen ardından PKK’lılar, araçlarda zarar görmemiş silahların peşine düştü. Bu silahları toplayarak bölgeden uzaklaştıran PKK’lı teröristler dün bölgede giriş ve çıkışları yasaklayarak ölü ve yaralı toplamakla uğraştı. TSK bombardımanında en az 80 Şii militan, Şebbiha ve PKK’lı teröristin öldüğü belirtiliyor.

Konvoyu yöneten 3 isim

Yeni Şafak, Halep’in kuzeyinde başlayan Afrin’e yönelik sabotaj ve provoke faaliyetlerini yürüten isimlerin bilgisine ulaştı. Halep’te görevli rejim komutanlarından General Malik Alaya ve sözde PKK-YPG askeri sorumlusu Sipan Hamo ile birlikte Halit Hasan Alluş isimli Şebbiha elebaşısı yaşanan süreci yöneten isimler. Perşembe akşamı konvoyun vurulmasının ardından Tel Rıfat, Ziyara, Der Cimeyl, Basuta hattındaki tüm hareketlilik ve terör şovu sona erdi. Konvoyu vuran Türk topçuları, burası dışında Şeyh İsa’da örgütün silah ve mühimmat deposu ile Meryemiyn’de teröristlerin toplantı yaptığı noktayı tam isabetle vurdu.

Tam isabet

Afrin’e 15 kilometre kala havaya uçurulan terör konvoyu, Türk İHA ve SİHA’larının verdiği koordinatları kullanan Sakarya roketleriyle vuruldu. Yaklaşık 40 kilometre menzilli milli Sakarya roketleri ile teröristlerin toplanma bölgeleri ve lojistik üsleri de hedef alınıyor. En zorlu hava şartlarında dahi atış kabiliyetine sahip roket bataryaları, 80 saniyede 40 roketi ateşleyebiliyor.

Mehmetçik 40 araçlık terör konvoyunu böyle vurdu