Mehmetçik Katar’da tatbikata hazır

Türkiye ile Katar arasındaki anlaşma çerçevesinde Doha’da bulunan Türk askerleri, zırhlı araçlarıyla görüntülendi. Tarık Bin Ziyad Üssü'ndeki askerler, Katar ordusu ile yapılacak tatbikata katılacak. Körfez krizinden sonra Katar’a yeni asker konuşlandırılmasına ilişkin anlaşma TBMM’de onaylanmıştı.

Mehmetçik Katar’da tatbikata hazır
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye ile Katar arasındaki anlaşma çerçevesinde Doha’da bulunan Türk askerleri, zırhlı araçlarıyla görüntülendi. Tarık Bin Ziyad Taburu’ndaki mevcut askerler, Katar ordusu ile ulaştırma-intikal tatbikatı yaptı. Katar Savunma Bakanlığı da Türk askerinin Doha’da askeri tatbikata katıldığını açıkladı. Bakanlık Türk askerlerinin Katar’da gerçekleştirilen askeri tatbikata katıldığını belirtti. El Cezire’de yer alan habere göre, bakanlık, Pazar günü Tarık bin Ziyad Taburunda ilk askeri eğitimlerin başladığını duyurdu. Uzun zamandan beri planlanan tatbikatın iki ülkenin savunma yeteneklerini güçlendirmeyi ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını artırmayı amaçladığı ifade edildi.

Pazarlık masasına oturmayız

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el-Sani, kendilerine yönelik yaptırımlar kaldırılmadan Körfez ülkeleriyle masaya oturmayacaklarını açıkladı. El-Sani yaptığı açıklamada, “Kadar abluka altındayken, pazarlık yapmayacağız. Pazarlıklara başlamak için ablukayı kaldırmak zorundalar.” ifadelerini kullandı. Katar ayrıca kendisiyle tüm ilişkileri kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın “karalama kampanyası” yürüttüğünü açıkladı. Katar hükümetinin iletişim ofisi direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed, “Ülkemize yönelik abluka iki haftadır sürüyor ve bize abluka uygulayan ülkeler krizi çözmek için hiçbir formül önermedi” dedi. Bin Ahmed “Komşularımızın temeli olmayan bir propaganda kampanyasına zaman ve kaynak ayırmaları çok talihsiz. Abluka uygulayan ülkeler terörizmi bir karalama kampanyası olarak kullanıyor” dedi.