Melis Birkan: "İşimle anılmak istiyorum"

‘Sen Benim Her Şeyimsin’ isimli sinema filminde hem ağlatan hem de güldüren Melis Birkan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Melis Birkan: "İşimle anılmak istiyorum"
Akşam'dan Erçin Dağ Eysen'in röportajı...

- Filme nasıl dahil oldunuz?


Hem yönetmenimiz Tolga Örnek hem de Tolga Çevik, Pınar rolünde benim oynamamı düşünmüşler. Senaryoyu gönderdiler, sonra oturduk, konuştuk. Hikayeye aynı yerden baktığımızı gördüm ve filme dahil oldum. Çünkü hem senaryoyu beğendim, hem Pınar karakteri benim için değişik bir karakter oldu, hem de iki Tolga ile de çalışmak zaten istediğim bir şeydi.

- Tolga Çevik ile çalışmak nasıl bir deneyimdi?

Tolga’nın programına daha önce iki kere konuk gitmiş ve çok keyif almıştım, o sadece konukluktu tabii. İşine bu kadar saygıyla yaklaşan, disiplinli ve yetenekli biriyle çalışmak tabii ki benim için güzel bir deneyimdi. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki; Tuna Çevik gibi genç, yetenekli ve iyi bir oyuncuyla çalışmak benim için ayrıca bir keyifti.

- Filmde canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz?

Pınar, hayatının beklemediği bir zamanında hamile kalarak bir çocuk sahibi olan genç bir kadındır. Ama sonra bebekle nasıl baş edeceğini bilemediği için, “belki de korktuğundan”, bebeği babasına bırakıp aslında ortadan kaybolur. Yıllar sonra kendi hayatını düzene soktuktan sonra kızının ve babasının karşısına çıkma cesaretini bulur ve olaylar gelişir.

GÜLMEYİ UNUTTUK

- Film, hem komedi hem de drama unsuru taşıyor. Sette durumlar nasıldı? Bir yandan gülüp bir yandan ağladınız mı?

Sette ne kadar zor ve hüzünlü sahneler çekersek çekelim gülmeyi ve eğlenmeyi unutmadık. Birbirimize böyle güç verdik ve bu da işimizin samimiyetine yansıdı diye düşünüyorum.

- Bir aile filmi peki sizin ailenizle ilişkileriniz nasıldır?

Ben de çok güzel bir ailenin içinde büyümüş bir çocuk olarak bütün çocukların bu şansı yakalayabilmelerini diliyorum. Ama biliyorum ki bir sebeple onlardan uzakta büyümek zorunda kalan herkes de kendi kuracağı güzel ailesiyle kendi çocuklarına bu mutluluğu yaşatabilir.

- Dizi seti ile film seti arasında nasıl farklar var?

Sanırım filmle dizinin farkı birinin çok uzun zamana yayılıp, neredeyse hayatınızın 1-2 senesinde var olması. Filmin ise daha kısa sürede konsantre olup tamamladığınız ve sonucunu kocaman beyazperdede izlediğiniz bir iş olması.

FİT OLMAYI SEVİYORUM

- Sinema, tiyatro ve dizi… Çok mu farklıdır bu üç alanda oyunculuk?


Tabii ki hepsi gösteri sanatlarına giriyor ama hepsinin kendi disiplinleri ve teknik farklılıkları var. Sonuçta hepsi sizi bir şekilde seyirciyle buluşturuyor.

- Kadın oyuncu olarak üzerinde fiziksel baskı hissediyor musun, şöyle ol, böyle ol, fit ol gibi?  

Kendinizi aynada görmek gibi ekranda görmek de. Ben sadece bu işi yaptığım için değil kendimi iyi hissettiğim ve spor yapmak bana mutluluk verdiği için fit olmayı seviyorum. Ama herkesin fitlik ve sağlıklı olma anlayışı kendine göre değişir. Her beden her ruh kendi için özeldir. Bu sebeple birine ya da bir şeye benzemeye çalışmaktan öte kendinizi aynada görmeyi sevdiğiniz ve mutlu olmayı istediğiniz şekilde yaşamak en güzeli.

ROMANTİK BİR KİŞİLİĞİM

- Ünlü olmaktan rahatsız olduğunuz zamanlar oluyor mu? Daha sakin ve daha sade olmak istediğiniz anlarda bu durum zorluyor mu?


İşimizin gerektiği yerlerde bir parçası aynı zamanda görünürlük. Ben bunu işle sınırlı tutmayı başarabiliyorum sanırım. Kendi özel hayatımda görünür olmamayı tercih ediyorum elimden geldiğince. 

- Hiçbir işinizin olmadığı bir günde ne yaparsınız?

Dinlence, spor, mümkün olduğunca arkadaşlarımla ve sevgilimle vakit geçirmek ve bir şeyler izlemek.

- Spor-bakım sırlarınız var mı?

Galiba çok özel bir sırrım yok. Kendi ağırlığınızı kullandığınız sporları tercih etmek ve temiz beden ve cilt en önemlileri benim için.  

- Romantik bir kişilik misiniz, sert bir kişilik mi?

Kesinlikle romantik.

- Prensip sahibi, iradesine hakim, disiplinli bir insan mısınız? Yoksa savruk, disiplinsiz, prensipleri gelişmemiş bir insan mısınız?

Sanırım kimse kendine savruk disiplinsiz ve prensipleri gelişmemiş demez ama bunu bana değil de yakınımdakilere sormanız daha doğru cevaplar almanıza neden olur. Ben öyle olmadığımı umut ediyorum (gülüyor).

- Evlilik size uzak mı?

Değil (gülüyor).
Konular Röportaj