Memurlar dikkat! İstifa edene ikramiye!

Memurlar dikkat!... Memurluktan istifa edenlerin ikramiye alabilme imkanı var. Ancak bunun için bazı şartların yerine gelmesi gerekiyor.

Memurlar dikkat! İstifa edene ikramiye!
Takvim'de yer alan habere göre memurluk görevinde bulunup bir süre sonra istifa edenler de ikramiye alabiliyor. Ancak istifa ettikten sonra ikramiye alabilmek için gerekli bazı şartlar var. Askerlik için ayrılan ve memuriyete dönmeyen, evlenip 1 yıl içinde istifa eden ve yine tekrar memuriyete dönmeyen kadınlar ve 8 Eylül 1999'dan önce memur olanlardan 15 yıllık hizmeti ve 3 bin 600 prim günü varken istifa edenler ikramiye haklarını kaybetmiyor. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra memur olanlar 25 yıl ve 4 bin 500 gün primi varsa, ileride SSK'lı ve Bağ-Kur'lu olarak emekli olduklarında memuriyet süreleri için ikramiye alabiliyor. Bu arada Kamu Personeli Danışma Kurulu, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında 4B ve 4C'lilerin durumu, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları ele almak için 28 Kasım'da toplanıyor. Toplantıya Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, KESK yöneticileri ile hizmet kollarında yetkili sendikaların başkanlarının da katılması bekleniyor. Toplantıda toplu sözleşmenin yanı sıra, kurumsal konular dışında kalan genel konular ele alınıyor.

EK ÖDEMEDE BAŞVURUYA DİKKAT!

Kamuda 30 yılı aşkın hizmeti olan ancak ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan memur emeklilerine ek ödemeler sürüyor. Hak sahiplerinin bu imkandan yararlanmak için mutlaka 27 Ocak'a kadar başvurması gerekiyor. Emeklilere, 30 yılın üzerindeki her tam hizmet yılı için ödeme yapılıyor..