Merak ediyorum...

Merak ediyorum

Öncel Öziçer’in Fatih Terim yüzünden gazetedeki işinden olması tam olarak nasıl oldu merak ediyorum.

Telefon mu açtı, 'Öncel’i susturun'mu dedi, 'Atın işten' mi buyurdu yoksa bunların hiç biri değilde Terim’in haberi bile olmadan bir işgüzar araya girip Öncel'i kovdurmanın Terim'i mutlu edeceğini mi düşündü? Merak ediyorum.

Ya da hiç biri değilde patron Terim'den bir şey rica edecek de bu bir ön yaranma çalışması mıydı, merak ediyorum.

Bu öyle bir devir ki normal zamanlarda insanın aklının ucundan geçmeyecek herşey artık olabilir.

Şimdi gazete ne alakası var, 'Öncel zülfüyare dokunan yazıyordu' veya 'durumumuz kötü mecburen tensikat yapıyoruz  saygıdeğer, Adı AKP döneminde statlara verilmiş hoca'nın kovulmayla ilgisi yok, o bu dönemin 8. güzel adamı'mı diyecekler, merak ediyorum.

Öncel gitse, Recep İvedik örneği Türkbükü’nde Hoca’yı durup dururken 'geleneksel' olarak ziyaret etse, mesela o zaman gazete Öncel’i geri alır mı, yoksa Hoca alicenaplığını onu Washington Post’a baş yazar olarak yerleştirerek insanlık dersi mi verir onu da merak ediyorum.

Adam büyük, adam Türkiye’nin İbrahim Tatlıses’den sonra 2. İmparatoru her şeyi yapabilir!

Özetleyecek olursak Terim ve Öziçer arasındaki mesele ne büyük bir rant paylaşımına, ne ünlüler arası bir rekabete ne aynı insana aşık iki kişinin kinine, ne arazi veya kan davasına dayanıyor.

Kovulmanın nedeni: havlamalarıyla Fatih Terim’in torununu rahatsız eden Alaçatı’lı Hayvanseverlerin sahip çıktığı terk edilmiş köpeklere Terim veya adamlarının reva gördüklerine Öncel’in pek çok Alaçatılı hayvanseverlerle birlikte karşı çıkması ve olan biteni yazması. Bu kadar basit.

Terim bazı noktalarda haklı da olsa bile, yaklaşımını ve geldiği notayı görünce doğrusu yakıştıramadım. Bu kadar aile boyu sevimsizlik hele hiç yakışmadı. Onları uyarmayan yakın dostları da çok sevimsiz duruma düşecekler... Terim'lerle aynı resimde olmak şu günlerde riskli mi onu da merak ediyorum.

İnsanı ekmeğinden edecek kadar öfkelenecek ne var bunda gerçekten merak ediyorum.

İtalya'dan, Devlet Nişanı (Ordine della Stella della Solidarieta İtaliana) ile 'commendatore' unvanı alan ilk Türk teknik direktör Fatih Terim hayvan haklarına duyarlı yazılar yazan bir gazeteci kadınla uğraşmayı kendine yakıştırdı mı merak ediyorum.

Humeyni bile kadın gazeteciyle uğraşmadı... Orianna Fallaci olayını hatırlayın.

Ne yaptın sen Fatih Hoca Allah Aşkına? Ha şimdi ben hayvanseverim deyip kucağında kedi, köpek resim vermeni isteyenlere sakın kulak asma!

Burada mağduriyet hayvanlarla sınırlı değil, bir Kadın Gazeteci işinden oldu.

Şimdi Fatih Terim’e bu unvanı veren İtalya’daki hayvan dostları, gazeteciler Öncel'in kovuluşunu duyduklarında ne yapacaklarını bunu da merak ediyorum.

Posta koyan tavırlarıyla çoğu zaman sempatik olduğunu zanneden ve zaman zaman kendisine bilmemeyi yakıştırmadığından herhalde veya her şeyi bildiğini düşündüğünden, yaptığı İngilizce basın toplantısıyla bizi yıllarca ve hala gülmekten koparan ve spor mizah tarihinde haklı yerini alan Fatih Terim bu ülkede bir gün 'Köpeği öldürene sürükletirler' bunu acaba bilmiyor mu asıl bunu merak ediyorum.

Sacit ASLAN