Meral Akşener'in kaset davasında karar çıktı!

MHP milletvekili Meral Akşener'in kaset iddialarıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda karar çıktı.

Meral Akşener'in kaset davasında karar çıktı!
Vatan'da yer alan habere göre TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in hakkında ortaya atılan kaset iddiasına ilişkin geçen hafta Latif Erdoğan, Cemil Barlas, kanalın genel yayın yönetmeni ve programın sunucusu hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak yetkisizlik kararı verildi.

Şüpheliler bölümünde 4 kişinin adının yer aldığı "Meral Akşener'e iftira ve hakaret" soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Soruşturmayı başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddia olunan suçun işlendiği yerin yetki alanı dışında kaldığını belirtti. MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta savcılığa yaptığı başvuru üzerine 4 isim, "o iddia" nın gündeme getirildiği televizyon programının katılımcıları Latif Erdoğan ve Cemil Barlas ile sunucu Can Okanar ve televizyonun Genel Yayın Yönetmeni hakkında "iftira" ve "hakaret" suçlamasıyla başlatılan soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Soruşturmayı başlatan Anadolu Başsavcılığı görev yeri itibarı ile "yetkisiz" olduğuna hükmetti.

"NAMUS VE İFFETİNE YÖNELİK HAKARET VE İFTİRA"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca suç duyurusu kapsamında başlatılan soruşturmaya ilişkin verilen yetkisizlik kararında, "Müştekinin avukatı aracılığı ile verdiği dilekçesinde A Haber adlı televizyon kanalında Gece Ajansı isimli programda yapılan canlı yayında şüphelilerin, müştekinin namus ve iffetine yönelik hakaret ve iftira teşkil edecek sözler sarf ettiklerinden bahisle şikayetçi olunmuştur" denildi.

DOSYA İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA GÖNDERİLDİ

Yapılan incelemede Meral Akşener'in TBMM Başkan vekili olarak Ankara ilinde, programın yapıldığı televizyon kanalının yönetim faaliyetini İstanbul ilinin Beşiktaş semtinde olduğu belirtilen yetkisizlik kararında, "Suçun işlendiği yerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yargı sınırı dahilinde kaldığı, olayın cereyan ettiği yerin yargı çerçevemizin dışında bulunduğu anlaşılmıştır" cümlelerine yer verildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yer itibariyle yetkisiz olduğu ifade edilen soruşturma dosyası 'yetkisizlik' kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

SORUŞTURMANIN 4 ŞÜPHELİSİ VAR

Akşener adına geçtiğimiz hafta suç duyurusunda bulunan avukatı, Latif Erdoğan, Cemil Barlas, "o iddianın" gündeme getirildiği programın sunucusu Can Okanar ve programın yayınlandığı televizyonun Genel Yayın Yönetmeni'nin "iftira" ve "hakaret" suçlarını işlediğini ileri sürmüş soruşturma bu başvuru üzerine başlatılmıştı.