Merkez sola yeni dergi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yunus Emre gibi isimlerin yayın kurulunda yer aldığı yeni bir dergi yayın hayatına başladı.

Merkez sola yeni dergi
Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre ‘Nasıl’ dergisi, Türkiye solunda yeni ve dinamik bir düşünce platformu olma hedefiyle ortaya çıktı. ‘Nasildergi.com’ adresinde okurlarıyla buluşan dergi, aylık bir internet yayını niteliğinde.

İLK SAYI ‘HAYIR’I ANLAMAK’

Derginin, seçme yazılardan oluşan basılı bir versiyonu da altı ayda bir yayınlanacak. Kendini merkez solda tanımlayan ‘Nasıl’ dergisi, siyasi yelpazenin farklı noktalarındaki düşünür ve siyasetçilerin kendisini ifade edeceği kürsü olmayı hedefliyor.

Derginin beş kişilik yayın kurulunda İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Doç. Yunus Emre, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Burak Cop, Kerem Kılıçdaroğlu ve avukatlar Ersan Barkın ile Faik Çalışan’dan oluşuyor.

Her sayısında ayrı bir dosyayı ele alacak olan Nasıl’ın ilk sayısı ‘Hayır’ı Anlamak’ olarak belirlendi.

Derginin ilk sayısında CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ve avukat Turgut Kazan’la söyleşilerin yanı sıra Ercan Karakaş, Emre Bağce, Behlül Özkan, Barış Zeren, Güven Gürkan Öztan ve daha birçok ismin analizleri yer alıyor.