Mersin'de polis servisine bombalı saldırı

Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi, olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Mersin'de polis servisine bombalı saldırı
Hürriyet'te yer alan habere göre bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı’nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Dikenliyol kavşağında Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerine konulan bomba uzaktan kumandayla patlatıldığı bildiriliyor.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

12 POLİS YARALANDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’deki polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili konuştu.

Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.