Merve Boluğur: "Beni prenses gibi büyüttüler"

Merve Boluğur, daha önce farklı projelerde yer alsa da Küçük Sırlar dizisinde canlandırdığı kötü ve seksi kız olarak aklımızda yer etti. Başarılı oyuncu, henüz 20’li yaşlarını tamamlamamasına rağmen iyi projelerin aranılan isimlerinden.

Merve Boluğur: "Beni prenses gibi büyüttüler"
Merve Boluğur'un Be Style'da yayınlanan röportajı...

Oyunculuk serüveninin başlangıç sürecine ve bugününe dair neler söylemek istersin?


10 senelik bi süreç var arkamda... Baktığım zaman her seferinde kendimi daha çok geliştirmeye özen gösterdim. Amacım her zaman iyi projelerde olmaya çalışmak ve kariyerim için daha iyisini yapmak oldu.

Peki oyunculukla ilgili geleceğe dair hayallerin neler?

Her zaman olduğu gibi gerçekten yer almak istediğim proje ve karakterlerle seyircinin karşısına çıkmak. Kariyerimi daha ileriye götürecek doğru projeler, doğru isimlerle buluştuğu zaman tercihim olacak.

Kendi karakter özelliklerinde sevdiklerin ve sevmediklerin neler?

Kararlılığım… Bir şeyin peşinden gidebilmem için en baştan ve yürekten büyük bir heyecanla ona inanmam lazım. Çok kararlı olduğum zaman kendimi seviyorum, o zamanlarda istediğim şey şıp diye karşımda duruyor çünkü. Ama hayalimdeki etkiyi hissetmediğimde bu süreç beni zorlayabiliyor. Anlayacağın üzere karar mekanizmamı hem seviyorum, hem sevmiyorum (Gülüyor).

BENİ PRENSES GİBİ BÜYÜTTÜLER

Nasıl bir çocukluk geçirdin?


Çok güzel, mutlu bir ailem var. Enerjileri çocukluğumdan bu yana hala üstümdedir. Beni prensesler gibi büyüttüler. Annemin elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadığı, babamın her gece masallar anlattığı bir çocukluk düşün, bundan daha güzel ne olabilir ki!

Peki, şu anda çocukluk hayallerine ne kadar yakınsın?

İnsan hayalleriyle varolur bence... Ben hep hayal ettim, olacağına çok inandım ve kurduğum hayallerin peşinden gittim. Sonra bir baktım hayallerimin içindeyim. İnsan, gerçekten isterse yapamayacağı şey neredeyse yok gibi.

Çılgınlık limitin nedir?

Ben özel hayatımda sınırlar çizen birisi değilim. Ne beni mutlu ediyorsa onu yapmak sanırım yaratılışımda var. Bazen karşımdaki insanlara garip gelse de o an yapmak istediğim her ne çılgınlık varsa yapmadan bırakmıyorum (Gülüyor). Zaten beni ben yapan şeyler de bunlar bence.

Modayla aran nasıl?

O senenin trendlerine mutlaka bir göz atarım; ancak tarzımın çok dışına çıkmayı pek tercih etmem.

TEK BAŞIMA TAKILIRIM

Stilinde vazgeçemediğin, takıntılı olduğun şeyler var mı?


Siyah vazgeçilmezim, sanırım renkli giyinmekten pek hoşlanmıyorum. Deri ceket, siyah tişörtler ve güneş gözlüğüm olmazsa olmazım. Kırmızı ruju artık söylemiyorum bile (Gülüyor).

Nasıl alışveriş yaparsın, ikinci fikre ihtiyaç duyar mısın?

Tek başıma hareket etmeyi, daha önceden gözüme kestirdiğim parçaları almayı tercih ediyorum. Tarzımın çok dışına çıkmadan ve hızlı alışveriş yapmayı seven biriyim.

Hayatta giymem dediğin bir şey var mı?

Balon etek, bir de çiçekli ve desenli parçalardan hoşlanmıyorum.

Hem kendi adına, hem de karşı cins adına güzelliği nasıl tanımlarsın?

Samimiyet ve enerji yüksek olduğunda insan, farklı bir şekilde güzel geliyor bana. İnsan istediği kadar estetik olsun, bunlar olmazsa bir anlamı kalmıyor.

AŞK HAYATIMIN HER ALANINA YANSIR

Seni ne baştan çıkarır?


Beni sürprizler baştan çıkartabilir.

Biraz evliliğe bakışına dair konuşalım mı?

(Gülüyouz) Yüreğinle, mantığınla, emin olduğun kişiyle bir ömür hayatı paylaşmaya karar verdiğinde bence dünyanın en özel şeyi aile kurmak.

Sen nasıl bir aşıksın?

Aşk, hayatımın her alanına yansır. Aşk varsa her şeyi daha büyük istekle ve şevkle yaşıyorum. Heyecanım hiç bitmiyor, bu da motivasyonumu hep yüksek tutuyor.

Senin hakkında bilmediğimiz, pek ön plana çıkmayan bir şeylerden söz edebilir misin?

İnsanların beni, benim anlattığımla değil kendilerinin keşfederek tanımaları önemli.
Konular Röportaj