Merve Oflaz: "Kısmete inancım arttı"

Atv’nin yeni dizisi ‘Rengarenk’te ‘Saadet’ adlı hırslı bir menajeri oynayan Merve Oflaz: "Karakter olarak ‘Saadet’e çok uzağım. Hırslı ve bazı işler çeviriyor, onu da öğreneceğiz..."

Merve Oflaz: "Kısmete inancım arttı"
Sabah'tan Merve Yurtyapan'ın röportajı...

'Rengarenk', ilk bölümünden itibaren çok beğenildi. Bu başarıyı bekliyor muydunuz?


Bu konuda hiç alçakgönüllülük yapamayacağım, açıkcası ilgiyle izlenecek bir iş olmasını bekliyordum. Dizi çok eğlenceli. İnsanların eğlenceye ihtiyaçları var. Yazın daha eğlenceli projeler ilgi çekiyor. Bizim dizimizin de beğenilmesi bizi çok mutlu etti.

ENTRİKA VE EĞLENCE VAR

Dizinin kadrosu da çok dinamik. Çoğunlukla genç oyunculara yerverilmiş...


Kadronun çoğu genç. Bol bol aşk hikayesi de, entrika ve eğlence de var. Yani herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir dizi oldu. Herkesin eline emeğine sağlık diyorum.

Dizide bir menajeri canlandırıyorsunuz. Siz de oyuncu olduğunuz için, canlandırdığınız karaktere çok uzak değilsiniz...

Sektör olarak çok uzak değilim ama karakter bakımından çok uzağım. Sanırım bugüne kadar böyle hin bir karakteri oynamamıştım.

Saadet, 'Renk'in hiçbir hatasını kabul etmiyor ve sözünden çıkmamasını istiyor. Peki bu, insanın özgürlüğünü kısıtlamaz mı?

Hırslı ve bazı işler çeviriyor, onu da öğreneceğiz zaten. Ben oynarken 'Allah kahretsin, ne biçim bir şey bu!' diyorum. Ben de menajerimi değiştirdim ama aramızda hiçbir sıkıntı olmadı; gayet güzel ayrıldık. Bazen değişiklik iyi oluyor.

Dizide 'Renk', herkesten uzaklaşmak için kaçıyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oldu mu?

Bazen çok yoğun bir şekilde ilgi gördüğünüz dönemler oluyor. 'Survivor'da şampiyon olduğum ilk zamanlarda biraz zorlanmıştım. Hakkımda haberler çıkıyor, aslı olmayan şeyler de oluyor, Twitter'da herkese cevap veriyordum falan... Bir de o dönem hiç alakam olmayan kişilerle adım anılmıştı. O sıralar 21 yaşındaydım ve ne yapacağımı bilmiyordum. Şu an görüyorum ki; bizim basına, basının da bize ihtiyacı var. Artık alıştık birbirimize. Bundan rahatsız değilim, rahatsız olanları da anlamıyorum. Herkes işini yapıyor.

OYUNCULUĞA ÖNEM VERİYORUM

Pilates okulunuz vardı, devam ediyor musunuz?


Hayır, tamamen ayrıldım. Şu anda oyunculuğa önem verdim. 'Eve Dönüş' bitti, 'Rengarenk' başladı... Bu tempodayken başka bir iş yapmak zor. Birini seçmek lazım; ya hep dizi olacak ya da diziyi tamamen bırakıp pilatese yöneleceksin. İkisini bir arada yürütmeye çalıştım ama çok zorlandım.

Bir süredir Mustafa Mert Işık ile birliktesiniz. İlişkiniz nasıl gidiyor?

Gayet iyi gidiyor, çok mutluyuz. Altı ay oldu, her şey çok güzel.

İlişkiniz nasıl başladı?

2008 yılından beri tanışıyorduk aslında. Ama çok samimi değildik. Sonra bir şekilde yollarımız kesişti ve ilişkimiz başladı. Kısmet diye bir şey var; buna artık daha çok inanıyorum. Her şey bir anda oldu, güzel de oldu. Arkadaşlar arasında bu konuya çok gülüyoruz, "Demek ki olacağı varmış" diyoruz. Geçmişte benim bir ilişkim vardı, onun da ilişkileri vardı. Uzun yıllar görüşmemiştik ama sonra böyle bir şey oldu. herkese tavsiye ederim.

Aşıkken nasıl biri oluyorsunuz?

Bunu hepimiz yaşıyoruzdur; yüz ifadenden, arkadaşlarınla diyaloğundan ailenle iletişimine kadar her şey olumlu yönde etkileniyor.

Zaten enerjik birisiniz, enerjiniz daha da artıyordur herhalde...

Enerjiğimdir. Gudubet biri değilim; sadece moralim çok bozuksa, modum düşük olur. Ama güzel bir şey yaşayınca, bu her şeye yansıyor. Mutlusun ve her şeyde mutlu oluyorsun. Herkese güzel bir ilişki tavsiye ederim.

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Zamanı gelince olur, neden olmasın... İnsan sevdiği biriyle böyle şeyleri yaşamak ister. Bu hemen de olabilir, yıllar sonra da.

VATANIMIZIN BÜTÜNLÜĞÜNÜ KİMSE BOZAMAZ

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?


Kesinlikle darbeye karşıyız. Vatanımızın bütünlüğünü kimse bozamaz. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Umarım bundan sonra böyle bir şeyle karşılaşmayız.
Konular Röportaj