Merve'ye dört bir yandan yardım yağdı

Hastane hastane gezen Merve, son olarak soluğu İstanbul’daki bir özel hastanede aldı. Buradaki doktor da aynı tanıyı koyarak acil ameliyat olması gerektiğini, ameliyat sonrası ise fizik tedavi ve kemoterapi uygulanacağını bildirdi.

Merve'ye dört bir yandan yardım yağdı
Hürriyet'te yer alan habere göre Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde okumaya başlayan 22 yaşındaki Merve Akgün’ün, yakalandığı beyin tümöründen kurtulacağı ameliyatın yapılması için gerekli olan 35 bin TL, sosyal medyada başlatılan kampanya ile bir günde toplandı. Şimdi Merve ve ailesi, İstanbul’daki hastanede yapılacak ameliyat gününü bekliyor.

Bartın’da üniversite eğitimi gören Merve Akgün, bir süre önce baş ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesi’ne gitti. Yapılan tetkikler sonrası Merve’nin beyninde bir tümör olduğu tespit edildi. Doktorlar genç kıza, beynindeki tümörün alınması için iki hafta içersinde ameliyat olması gerektiğini, bu ameliyatın tam teşekküllü bir hastanede gerçekleşebileceğini söyledi.

AİLE ŞOKE OLDU

Hastane hastane gezen Merve, son olarak soluğu İstanbul’daki bir özel hastanede aldı. Buradaki doktor da aynı tanıyı koyarak acil ameliyat olması gerektiğini, ameliyat sonrası ise fizik tedavi ve kemoterapi uygulanacağını bildirdi. Doktorlar, SGK’nın bu özel ameliyatın giderini karşılamadığını belirtip, normal şartlarda 100 bin lira olan bu ameliyatı, Merve’ye 35 bin liraya gerçekleştirebileceklerini söyledi.

ARKADAŞLARI KAMPANYA BAŞLATTI

Hastalığını öğrenince dünyası kararan Merve, ameliyatı için 35 bin lira gerektiğini öğrenince bir şok daha yaşadı. Babası Nejdet Akgün, fabrikada asgari ücret ile işci olarak çalışan, annesi ise iş bulduğu günler temizliğe giden Merve, "Doktorlar, rahatsızlığımın ciddiyetini anlatınca, şoke oldum. Kör kalma, duymama, felç olma ihtimalimin olduğunu öğrenince güzyaşlarımı tutamadım. Çünkü benim ideallerim var. Onları gerçekleştirmem gerekiyor. Tehlikeli ve riskli olan ameliyatımı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaptıramadım. Bu ameliyatın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde olabileceğini söylediler. Bu hastanede de cihaz var yalnız doktorlar açığa alınmıştı. Zorunlu olarak İstanbul’da özel bir hastaneye gittim. Burada önce 100 bin lira fiyat verdiler. Durumu anlatınca rakamı 35 bin liraya düşürdüler. Bizim istenilen bu parayı da bulmamız mümkün değildi. Ben de yaşadıklarımı arkadaşlarıma anlattım. Onlar, sosyal medyadan kampanya başlattılar ve bir gün içersinde gerekli olan para toplandı. Ve arkadaşlarım kampanyayı kapattılar. Şu anda dünyanın en mutlu insanı benim" diye konuştu.

'GÜZEL HABERLERİNİ BEKLİYORUZ'

Yaşadıkları kabusun, kızı için gerekli olan paranın toplanması ile şimdilik sona erdiğini söyleyen Nejdet Akgün, "Bir anda hayatımız karardı. Bizim 35 bin lirayı bulmamız mümkün değildi. SGK; kanser hastalarında kemoterapiyi, fizyoterapiyi karşılıyor. Fakat bu tür özel ameliyatların faturasını ödemiyor. Sosyal medyada başlatılan kampanya ile bir günde kızım için gerekli olan para toplandı. Merve bu hafta sonu veya pazartesi günü ameliyat olacak. Onun güzel haberlerini bekliyoruz" dedi.