Mesut Özil çocukları mesut etti

Almanya’nın en yoksul şehirlerinden Gelsenkirchen’de futbolla tanışan Mesut Özil, büyüdüğü mahalleyi unutmadı. İlk kez top oynadığı "Maymun Kafesi" isimli sahaya sahip çıktı. Toprak zemini çimle kaplatacağını açıkladı.

Mesut Özil çocukları mesut etti
Takvim'de yer alan habere göre İngiliz devi Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu Mesut Özil, örnek bir davranışa imza attı. Yıldız oyuncu, yıllar önce Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde topla tanıştı. Küçükken mahallesinde "Maymun kafesi" diye adlandırılan futbol sahasında gece-gündüz, kar yağmur demeden futbol oynadı.

1995 yılında ise DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında forma giymeye başladı. Üç yıl bu takımda oynadıktan sonra, DJK Teutonia Schalke- Nord takımına yazıldı. O yaşlarda yeteneğini kanıtlayan Özil, kariyeriyle herkese örnek olup bugünlere gelmeyi başardı.

Yakın bir tarihte ise ilk kez futbol oynadığı sahaya ziyaret yaptı. Çamurda oynayan çocukları görünce geçmişini hatırladı ve o sahayı yaptırma kararı aldı. Toprak zemini de kaliteli bir çim türüyle kaplatacağını açıkladı. Maymun Kafesi'nde top oynayan yoksul ailelerin çocukları ise bu haberle heyecanlandı. Hepsi, ileride Mesut Özil gibi yıldız bir futbolcu olmak istediklerini anlattı.
Konular Spor Haberleri