Şemsiyeli metrobüs saldırganı tutuklandı

Metrobüs şoförünü şemsiye ile darp ederek 11 kişinin yaralanmasına neden olan zanlı Murat Akbulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Metrobüs saldırganı tutuklandı
Sabah'tan Gülcan Demirci ve Ahmet Altındiş'in haberine göre İstanbul Acıbadem'de meydana gelen metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Murat Akbulut, tutuklandı. 11 kişinin yaralanmasına sebebiyet veren Akbulut, Emniyet'teki ifadesinde şoförün annesine küfrettiğini iddia etti. Murat Akbulut, "Yaşlı bayan metrobüse binmek için şoföre 'Kapıyı açar mısın?' dedi. Şoför 'Açmayacağım. İstediğime açarım istediğime açmam. Arkadaki metrobüse geç' dedi. Ben de şoförün yanına giderek 'Bayan yaşlı parasını ödemiş kapıyı açsan bir şey olmaz' dedim. Bu esnada şoför benim üstüme yürüyerek beni itekledi ve anneme küfür etti. Şemsiyeyi demire vurmak istedim. Sözleri gururuma dokunduğu için vurdum" dedi.

İŞTE SALDIRI ANI (VİDEO)

ŞOFÖR SERBEST BIRAKILDI

Kaza sırasında metrobüsün içinde bulunan ve Akbulut'u gözaltına alan Polis Memuru H.K. ise ifadesinde "Bir yaşlı bayan araca binmek istediği sırada adını sonradan öğrendiğim Murat Akbulut ile şoför arasında tartışma çıktı. Birbirlerine bağırdılar. Murat Akbulut daha sonra şoföre vurdu ve kaza meydana geldi" diye konuştu.

İŞTE KAZA ANI (VİDEO)

Emniyetteki sorgusundan sonra Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen muhasebeci Akbulut, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Avukatıyla birlikte adliyeye gelen metrobüs şoförü Recai Türkoğlu da müşteki-şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdi. Türkoğlu ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

SOMUT DELİLLER VAR

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nde de sorgulanan Akbulut, "Kasten yaralama" "Olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama", "Olası kast ile kamu malına zarar verme" ve "Birden fazla kişiye yönelik olası kast ile mala zarar verme" suçlarından tutuklandı. Hâkimlik tutuklama gerekçesinde, şüpheli Murat Akbulut'un bu suçları işlediğini gösterir somut ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğu, kamera kayıtları, müşteki beyanları, kanunda öngörülen ceza miktarı, delillerin tam olarak toplanmamış olması, şüpheli Akbulut'un müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunmasını gerekçe gösterdi.