Mevsim geçişleri hastalığa davet ediyor

Mevsim geçişlerinde pek çok insanın sağlığının bozulduğuna dikkat çeken Huriye Vural, bu dönemlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yönünde önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

Mevsim geçişleri hastalığa davet ediyor
Yeni Asır'da yer alan habere göre özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olanların doktor kontrolü altında olmalarını önerdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Huriye Vural, Türkiye'nin mevsimsel farklıları daha yoğun şekilde yaşadığını belirterek, "Bu durumdan etkilenen bağışıklık sistemi, vücut direncini düşürerek hem bedensel hem de ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini arttırıyor" dedi. Özellikle mevsim geçişlerinde pek çok insanın sağlığının bozulduğuna dikkat çeken Vural, bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yönünde önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Çocuklar, yaşlılar, hamileler ve diyabet, hipertansiyon, astım gibi kronik rahatsızlığı olanların mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olduğunu, kolayca hastalanabildiğini aktaran Vural, kronik hastalığı olanların sürekli doktor kontrolü altında olmalarının yararlı olacağını söyledi.

DEPRESYONA DİKKAT!

Mevsim geçişlerinde uykusuzluk, halsizlik, yorgunluk ve depresif duygular gibi şikarttığını bildiren Vural, bu dönemde bulaşıcı hastalıklar olmak üzere solunum ve dolaşım sistemine yönelik mevsimsel hastalıklara yakalanma riskinin yükseldiğini ifade etti. Vural, "Soğuk algınlığı, nezle ve grip sıklıkla görülen solunum yolu rahatsızlıklarıdır. Özellikle havanın erken kararması ve güneş ışınlarının azalması gibi nedenlerle ruhsal değişimler yaşanıyor. Mevsimsel depresyon görülme oranında artış ve kilo artışı da yaşanan sorunlar arasında" dedi.