Meyvelerle gençleşin!

Hepiniz duymuşsunuzdur bir elma, doktoru uzak tutar atasözünü. Aslında gerçek şu ki bir meyve doktoru uzak tutar.

Meyvelerle gençleşin!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Evet yanlış okumadınız meyvelerle gençleşmeye ne dersiniz? Hepiniz duymuşsunuzdur bir elma, doktoru uzak tutar atasözünü. Aslında gerçek şu ki bir meyve doktoru uzak tutar. Yediğimiz meyveler içerdiği vitaminler, minarellerle yalnızca vücudunuzun sağlığı için değil aynı zamanda güzel ve parlayan cilt için gerekli besinlerle doludur. Meyvelerle yaptığınız bakımlarda cildinizin kalitesini arttırabileceğiniz gibi aynı zamanda da meyvelerden yayılan o hoş kokular size spa bakımı da sağlar.

Evde düşük maliyetlerle yapabileceğiniz bu bakımlar tam da size göre, denemeye ne dersiniz?

KİVİ VE AVOKADO İLE YÜZ MASKESİ

Bu iki meyve lezzetli olmasının dışında, içerdiği yüksek oranda vitaminlerle cilt sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

- 1 kivi

- 1 avokado

- 1 çorba kaşığı bal


Bu üç malzemeyi güzelce karıştırın ve 30 dakika cildinizde tutup, ılık suyla durulayın. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

MUZ İLE YÜZ MASKESİ

Her evde bulunan en yaygın meyvelerden biri olan muz, enerji kaynağı olarak bilinir. Muz sadece vücudunuz için enerji kaynağı olarak değil cildiniz içinde bir enerji deposudur.

- 1/2 muz

- 1/2 çay kaşığı bal

- 1/2 çay kaşığı limon suyu


Bu üç malzemeyi güzelce karıştırın ve 20 dakika cildinizde tutup, ılık suyla durulayın. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Yağlı ve sivilceli ciltler için çok rahatlıkla yapabilirler.

SALATALIK VE SÜT PAKETİ

Cildiniz ister yağlı ister kuru olsun bu maskeyi cildinizi temizlemek ve gözenekleri açmak için çok rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

- 1/2 salatalık

- 1/4 fincan süt

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı kahverengi şeker


Salatalığı bir blendır yardımıyla püre haline getirin, diğer malzemeleri de ekledikten sonra güzelce karıştırıp 20 dakika cildinizde bekletin. Ilık suyla durulayın.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım