Mezarlık ziyaretine gidenlere yangın şoku!

Bayram günü mezarlık ziyaretine gidenler yangın şoku yaşadı...

Mezarlık ziyaretine gidenlere yangın şoku!
CİHAN'ın haberine göre Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki vatandaşlar Ramazan Bayramı nedeniyle ziyaret ettikleri köy mezarlığında yangın şoku yaşadı.

Şeyithan Mezarlığında öğle saatlerine doğru bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede tüm mezarlığı sardı. Yangına ilk müdahale mezarlıkta bulunan, yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar tarafından yapıldı. Ancak mezarlıktaki vatandaşların yangını söndürmekte yetersiz kalması üzerine Gölbaşı Belediyesi'ne haber verilerek olay yerine itfaiye istendi.

İtfaiyenin olay yerine ulaşmasını beklemeyen bazı vatandaşlar ise itfaiye gelene kadar kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalıştı, ancak yetersiz kaldı. Yangının kısa sürede yayılması ve büyümesiyle köy mezarlığında bulunan birçok mezar kısmi olarak tahrip oldu. Mezarlığın büyük bölümüne zarar veren yangın itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülebildi. Yangının söndürülmesinin ardından ise ekipler tarafından mezarlıkta olası bir yangına karşı soğutma işlemi yapıldı.

Vatandaşlar ve itfaiyenin yaklaşık bir saatlik müdahalesi sonucu ancak söndürülebilen yangın sonrası mezarlığın büyük bölümü etkilendi. Vatandaşlar ise bayram günü yaşadıkları olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.