MHP ve İYİ Parti arasında gerilim tırmanıyor!

MHP Lideri Bahçeli ile İYİ Parti Lideri Akşener’in Twitter’daki polemiğinin ardından bir grup MHP’linin Akşener’in Üsküdar’daki evinin önüne giderek slogan atmaları iki parti arasında gerilimi arttırdı.

MHP ve İYİ Parti arasında gerilim tırmanıyor!
Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik sert sözlerinin arkasında Akşener’in son grup toplantısında yaptığı konuşmadaki ağır sözlerinin etkili olduğu öne sürüldü. Bahçeli’nin, “Saray yancısı, saray paspası, milliyetçilikten geçinen parti” sözlerine tepki gösterdiği öğrenildi. Olaylarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı bildirildi.

MHP YÖNETİMİNİ KIZDIRDI

Akşener, geçen salı partisinin grup toplantısında, MHP ve Bahçeli için isim vermeden, “Milliyetçiliği ayaklar altına alma, milliyetçilikten geçinen parti, saray yancısı, milliyetçiden de saray paspası olmaz, lastik adamlar, küçük ortak” gibi sözler kullandı. Bu sözler, MHP yönetimini kızdırdı. Bahçeli’nin kurmayları, yeni bir yasama dönemine başlanırken, siyasilerden olumlu, kucaklayıcı, millete umut veren, mesajlar beklediklerini belirterek Hürriyet’e, “Ortada tartışma yokken, ahlaksızca Genel Başkanımıza hakaretler savrulması hepimizin canını sıktı. Kendi partisindekilerin dahi tereddüt ettiği bir üslup olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

KULİSLERDEKİ İDDİALAR

Siyasi kulislerde, MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, partilerinden istifa ederek yerel seçimlerde İYİ Parti’den aday olacakları, bu nedenle iki parti arasında gerilim olduğu iddiaları yapıldı. Ergün, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti ve MHP arasındaki ittifaka ilişkin, “İttifak yukarıda var da tabanda yok” sözleriyle dikkat çekmişti. Ancak MHP yöneticileri, iki belediye başkanına ilişkin iddiayı kesin bir dille yalanladı. MHP yetkilileri, Akşener’in yeni gerilimler yaratmak için planlı bir konuşma yaptığını, dağılan tabanını toparlamak için gerilim stratejisi uyguladığını öne sürdüler...

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..