Microsoft Paint yenileniyor

Microsoft Paint'i baştan aşağı yeniliyor. Paint'i Windows 10'a uyumlu hale getirmeyi planlayan Microsoft, görsel manada köklü değişikliğe gidiyor. Bu değişiklin yanı sıra programa 3D çizim özelliği de ekleyecek.

Microsoft Paint yenileniyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ayrıca Microsoft, bu yeniliği desteklemesi için düzenleyeceği etkinlikte kalemi bulunan bir bilgisayar tanıtması bekleniyor.

Microsoft, Windows 10 sürümü ile önemli güncellemeler yayınladı. Görsel olarak birçok değişikliğe giden Microsoft, Paint programı içinde güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Baştan aşağı yenilenmesi beklenen programın görsel olarak değişeceği beklenirken yeni özelliklerin de ekleneceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında programa dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Daha o tarihlerde Paint'te büyük bir değişikliğe gidileceğinin sinyalleri verilmişti. Şimdi ise WalkingCat isimli Twitter kullanıcısının keşfettiği video, Paint'in yeni tasarımını gözler önüne sermekte. Böylece bu gelişmeyle birlikte beklenen değişim ortaya çıkmaya başladı. Videoda da görüldüğü üzere programda köklü bir değişim geliyor. Ayrıca 3 boyutlu nesne desteğinin de eklendiği programda, dokunmatik ekranlara yönelik gelişmeler bekleniyor. Bu gelişmeyle 3 boyutlu çizimler yapabilmeyi mümkün kılacak. Ayrıca 3D çizimler için kalem ve fırça seçenekleri geniş bir yelpazede kullanıcılara sunulacak.

Bununla birlikte Microsoft'un 26 Ekim'de New York'ta etkinlik düzenleyeceğini duyurmasının hemen ardından yayınlanan video yeni bir teknolojinin de Paint'te kullanılacağını gözler önüne seriyor. Bu videoda kullanılan kalem, dokunmatik ekrana sahip bilgisayarlarda 3D çizim yaparken büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca Sızan bilgilere göre Microsoft, kalemi içinde bir bilgisayar tanıtımı yapması bekleniyor.