Milli sporcunun Nişantaşı'ndaki evini işgal ettiler!

Basketbol yaşantısını ABD’de sürdüren milli oyuncu Ersan İlyasova, Nişantaşı’ndaki lüks dairesine bir ailenin yerleştiğini görünce mahkemenin yolunu tuttu.

Milli sporcunun Nişantaşı'ndaki evini işgal ettiler!
Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre ABD'de NBA takımlarından Philadelphia 76ers'te oynayan, milli basketbolcu Ersan İlyasova (29) İstanbul'daki evi için "haksız işgal" davası açtı. Türkiye'ye döndüğünde yeni aldığı lüks dairesinde Ertürk ailesinin yaşadığını gören basketbolcu, ailenin işgalci olduğunun tespit edilmesini istiyor.

ÇATI KATINA KAPI AÇMIŞLAR

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davaya göre; ünlü basketbolcu, Figen S.'ten 2014'te Nişantaşı Muradiye Mahallesi'nde Boğaz manzaralı dubleks bir daire satın aldı. ABD'de yaşayan basketbolcu, Türkiye'ye geldiğinde dairesine gitti. Daireyi İhsan-Nüket Ertürk'ün kullandığını gördü.

Aile, dubleks daireyi bölüp, çatı katına kapı açarak dubleksi iki daire haline getirmişti. İki daireye de gerçeğe aykırı elektrik, doğalgaz abonmanlığı açtıran aile, ikametlerini 9 numaralı dairede gösterip fiilen basketbolcunun 10 numaralı dairesini işgal etmişlerdi. Basketbolcu, aileden daireyi boşaltmalarını istedi ancak aile daireyi boşaltmadı.

'ÇOCUKLUKTAN BERİ OTURUYORUM'

Daha önce kiracı sıfatıyla tahliye taahhüdü verildiği anlaşılan Nüket Ertürk'e karşı İstanbul 15 Sulh Hukuk Mahkemesi'nde tahliye davası açılmıştı. Nüket Ertürk 9 Eylül 2016 tarihli duruşmada verdiği ifadesinde "Basketbolcunun dairesinde çocukluktan beri oturuyorum. Bu taşınmazın sahibi benim. Haksızlıklar oldu. Kimseyle yazılı ya da sözlü kira sözleşmesi yapmadım. Basketbolcuyla da sözleşme yapmadım. Onu da tanımam" dedi.

TAPUSU DELİL OLARAK SUNULDU

Aileye açtığı kira sözleşmesine dayalı dava, ev sahibi-kiracı ilişkisi kanıtlanamadığından reddedilen basketbolcu da davalı aileye, el atmanın önlenmesi amacıyla dava açtı. Basketbolcunun avukatı da dairenin tapusunu mahkemeye delil olarak sundu. Dilekçede "Dairenin boş olarak basketbolcuya teslimini istiyoruz" dendi. Dava sonunda ailenin, basketbolcunun lüks dairesini işgal edip etmediği belli olacak.
Konular Spor Haberleri