Milliyet yazarından Hıncal Uluç'a Rüzgar Çetin itirazı!

Hıncal Uluç, yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar'ın medya baskısı nedeniyle tutuklu yargılandığını ileri sürmüştü.

Milliyet yazarından Hıncal Uluç'a Rüzgar Çetin itirazı!
MedyaRadar'da yer alan habere göre son 2 haftadır üst üste Rüzgar Çetin'in polisin şehit olduğu trafik kazası ardından medya baskısı nedeniyle tutuklu yargılandığını yazan Hıncal Uluç'a itiraz Milliyet yazarı Özay Şendir'den geldi.

Şendir, Hıncal Uluç'a, Rüzgar Çetin'in 28 trafik suçu sabıkası bulunduğunu hatırlattı ve mahkeme aynı suçların tekrar işlenmesinden korkmuş olamaz mı diye sordu.

İşte Şendir'in "Hıncal Abi çelişkisi..." başlıklı bugünkü yazısından ilgili bölüm:

"Bu ülkede aynı suçu defalarca işleyip, sanıkların adliyeden elini kolunu sallayarak çıkmasına olanak sağlayan yasa ve kararlara en fazla tepki gösteren isimdir Hıncal (Uluç) Abi. Ama Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin söz konusu olduğunda kendisiyle çelişiyor. Başka ölümle sonuçlanan trafik davalarından örnek verip, Çetin’in medya yüzünden tutuklu yargılandığını yazıp duruyor Hıncal Abi. Durum gerçekten öyle mi acaba?

Rüzgar Çetin’in tam 28 trafik suçu var. İki kez alkollü araç kullanırken yakalanmış, ehliyetine el konulmuş ve bu dönemde araba kullanırken yakalanmış. Ceza puanlarını doldurduğu için yine ehliyetine el konulmuş. Aşırı hız, tehlikeli şekilde şerit değiştirmek gibi başka suçlar da var listede.

11 kez kemer takmama cezasını hafif suç sayanlar oldu dava sürecinde. Oysa savunma avukatı, mahkemede Rüzgar Çetin’in çarptığı araçta ölen polis memuru için, “Kemer taksa ölmeyecekti” demişti. Rüzgar Çetin’in tutuklu yargılandığı davada yöneltilen trafik suçlamalarının tamamı sanığın daha önce de işlediği suçlar. Tek fark, bu davada taksirle ölüme sebebiyet verme suçlaması da var.

Mahkeme, ‘Bu adamı tutuksuz yargılarsak, aynı suçları tekrar işleyebilir ve başka masumların da canını tehlikeye atmış oluruz’ diye düşünmüş olamaz mı? Medyanın Sinan Çetin’den çok hoşlanmadığı konusunda Hıncal Abi haklı, ben de pek sempatik bulmam kendisini. Ancak oğlunu hapisten kurtarma çabasına da kızmam. Her baba, evladı neyle suçlanırsa suçlansın, çocuğunu hapisten çıkarmak ister. Buraya kadar olana da itirazım yok ama Rüzgar Çetin, mağdur edildi gibi bir sonuca da gönlüm asla razı gelmiyor."