Milyon dolarlık bebek firarda!...

17 aylık bebeği KKTC’ye kaçırırken yakalanan taşıyıcı annenin ardından filmlere konu olacak bir hikaye çıktı. İşte Vatan’ın ulaştığı olayın perde arkası...

Milyon dolarlık bebek firarda!...
Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre bir hafta önce Mağusa’daki Güvercinlik askeri bölgesinde kucağında 17 aylık bir bebekle KKTC’ye kaçak girmeye çalışırken yakalanan Rus uyruklu taşıyıcı anne Svetlana Bezpyataya’nın kaçırdığı bebeğin gerçek anne ve babasının Rusya’nın en zenginleri arasında yer alan Olga Mirimskaya ve Nikolay Smirnov olduğu ortaya çıktı.

Bir aile dramına dönen hikayenin ayrıntılarına Vatan ulaştı.

Aile Rus milyarderi

Forbes Dergisi’ne göre Rusya’nın en zengin 22’nci kadını olan 50 yaşındaki Olga Mirimskaya ilk eşi oligark Alexei Golubovicha’dan ayrıldıktan sonra, 2014’te Stanford’da ekonomi derecesine sahip, altın çocuk olarak gösterilen 28 yaşındaki Nikolay Smirnov’la evlendi. Genç koca Smirnov Rus Pay Pal’ı olarak bilinen Ulusal Ödeme Sistemi Zolotaya Korona’nın CEO’su olarak görev yapıyordu.

1 milyon Ruble’ye anlaştılar

Bir süre sonra genç koca çocuk istedi. Önceki evliliğinden 3 çocuğu olan Mirimskaya, normal yolla çocuk sahibi olamayacağını öğrendi. Bunun üzerine çift, daha önce bir kez kendi çocuğunu doğuran ve 4 kez de taşıyıcı annelik yapan 38 yaşındaki Kırım doğumlu Ukrayna vatandaşı Svetlana Bezpyataya ile 1 milyon Ruble (16 bin dolar) karşılığı anlaştı. Svetlana çiftten alınan yumurta ve spermlerle hamile kaldı. Ancak hamilelik sırasında arası bozulan Mirimskaya ile Smirnov ayrıldı. Bu kavga gürültünün arasında Svetlana Bezpyataya, 14 Mayıs 2015’te Moskova’da Sofiya adlı kız çocuğunu doğurdu.

Özel dedektif Kıbrıs’ta buldu

Rus medyasının iddiasına göre doğumdan bir hafta sonra bebeğe bakan Svetlana, baba Nikolay Smirnov’un yönlendirmesi ve yardımıyla Rusya’dan kaçtı. Anne Olga Mirimskaya çocuğunu bulabilmek için özel dedektif tuttu. Dedektif Svetlana ve Sofiya’yı Güney Kıbrıs’ta buldu. İddialara göre baba Smirnov burada Svetlana’ya lüks bir Mercedes araba aldı ve 12 bin dolar para verdi. Ayrıca Svetlana ile kızı için lüks bir daire kiraladı. Dedektif tüm bunları açığa çıkarınca taşıyıcı anne bebekle KKTC’ye kaçmaya çalışırken yakayı ele verdi.

Interpol arıyordu

Rum polisi, Svetlana Bezpyataya’yı insan kaçakçılığıyla suçlayarak dava açtı. Rus mahkemelerinin kararıyla Svetlana ve Sofiya bebek Interpol tarafından aranmaya başladı. Taşıyıcı anne de Interpol’den kaçmak için KKTC’ye girmeye çalıştı. Askeri bölge ve sınır ihlali nedeniyle askeri mahkemede yargılanacak olan Svetlana ile Sofiya bebek kaçırabilecekleri gerekçesiyle Mağusa’da polis gözetiminde tutuluyor. Taşıyıcı anne ve bebek, Interpol KKTC’yi tanımadığı için ya Türkiye’ye gönderilecek ya da Kıbrıs Rum Kesimi’ne. Bu ülkelerden de büyük olasılıkla Rusya’ya iade edilecekler. Bebek de annesine kavuşacak.

‘İlişkimiz vardı çocuk benim’ dedi

Olga Mirimskaya’nın çocuğun velayet hakkı ve iadesi için hem Rusya hem de Svetlana’nın kaçtığı Güney Kıbrıs mahkemelerinde dava açtı. Rusya’daki mahkeme Olga Mirimskaya’yı çocuğun velayet sahibi ilan etti. Svetlana Bezpyataya karara itiraz etti.

Hatta Rusya ve Güney Kıbrıs mahkemelerinde çocuğun taşıyıcı değil biyolojik annesi olduğunu ve Nikolay Simrnov ile evlilik dışı bir ilişki yaşadığını söyledi.

DNA testi yalanladı

Bunun üzerine Güney Kıbrıs’ta mahkeme kararıyla DNA testi yapıldı. Sofiya’nın Svetlana Bezpyataya’ya ait olmadığı ortaya çıktı.

Milyon dolarlık bebek firarda!...