Minik Yaprak solmayacak!

Minik bebeğin yaşam çığlığını 4 kişi duydu. Donörlerden alınan kan ve doku örneği tahlile gönderildi. Sonuçlar uyumlu gelirse, küçük Yaprak’a en kısa sürede karaciğer nakli yapılacak...

Minik Yaprak solmayacak!
Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre karaciğer nakli bekleyen 8 aylık Yaprak'ın yaşam çığlığına, Manisa, Aydın ve İzmir Torbalı kulak verdi.

Yeni Asır'ın haberinden sonra Manisa'dan Gökhan Dursun ve Kamil Türkekul ile Aydın'dan Birol Aslan ve İzmir'in Torbalı ilçesinden Abdullah İncel adlı 4 donör, Yaprak'ın ailesiyle iletişim kurdu. Uyum sağlandığı takdirde küçük Yaprak'a 150 gram karaciğer nakledilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ölüm kalım savaşı veren Tireli 8 aylık karaciğer hastası Yaprak için umut ışığı doğdu. Minik bebeğin yaşam çığlığını Manisa, Aydın ve Torbalı'dan 4 kişi duydu. Manisa'dan Gökhan Dursun (39) ve Kamil Türkekul (37) adlı iki donör Yaprak'ın ailesiyle iletişim kurarak, yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Donörlerden Gökhan Dursun'dan alınan kan ve doku örneği tahlile gönderildi. Sonuçlar uyumlu gelirse, küçük Yaprak'a en kısa sürede 150 gram karaciğer nakli yapılacak. Eğer uyum sağlanmazsa Aydın'dan Birol Aslan (39) ve İzmir'in Torbalı ilçesinden Abdullah İncel (29) kan ve doku örneği verecek. Aldıkları güzel haberle havalara uçan Yaprak bebeğin anne ve babası Ümit ve Figen Gökdemir çifti, birkaç gün içinde belli olması beklenen tahlil sonuçlarının olumlu çıkmasını bekliyor.

"Ben de babayım"

Donörlerden, finans yöneticisi Gökhan Dursun (39) kendisinin de 8 yaşında bir erkek çocuğu sahibi olduğunu belirterek, "Haberi okuduğumda hiç tereddüt etmeden harekete geçtim. Hemen Manisa'dan İzmir'e geldim. Aslen İstanbul'da yaşıyorum. İş için Manisa'ya gelmiştim. Kan ve doku örnekleri verdim. Sonuç inşallah uyumlu çıkar. Minik Yaprak'a, hayatta iz bırakacak bir yardımım olursa çok mutlu olurum" dedi.

Sırada bekleyen bir diğer donör Kamil Türkekul ise "14 ve 5 yaşlarında iki çocuğum var. Babalık duygusunun ne demek olduğunu bilirim... Haberi okuyunca, Yaprak bebeğe yardımcı olmak istedim" diye konuştu.

"İyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz"

Yaprak bebeğin babası Ümit Gökdemir ise şunları söyledi: "Yeni Asır'ın haberi ses getirdi. Haberi okuyan duyarlı vatandaşlarımız bizimle iletişim kurdu. Kızımın iyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah, donörlerden alınan kan ve doku örnekleri uyumlu çıkar. Kızımın doktorları her şey yolunda giderse ameliyatı en kısa sürede yapacaklarını söylüyor. Alınan kan ve doku örneklerinin uyumlu olmama olasılığı da var. Bu yüzden gönüllü vericilerin bizimle iletişim kurmaya devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aranan şartlar neler?

Yaşamı bir parça karaciğer nakline bağlı olan minik Yaprak'a bağış yapacak olan vericinin kadın ya da erkek olması fark etmiyor.

İşte Yaprak'a can verecek olanlarda aranan özellikler: 0 RH + kan grubuna sahip olması, hiçbir sağlık sorunu olmaması, son 15 gün içinde alkol kullanmamış olması, 18 ila 55 yaş arasında olması ve 50 ila 65 kilogram ağırlıkta olması...