Minik yavrunun büyük yaşam savaşı!

Anne karnındayken ince ve kalın bağırsağı arasında bağlantı olmadığı tespit edilen Yiğit bebek, iki ameliyatın ardından 75 gün mücadele ettiği hastalığı yendi.

Minik yavrunun büyük yaşam savaşı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de yaşayan Nazlı Savaşeri (29) ve Özgür Savaşeri (35) çiftinin oğulları Yiğit Savaşeri, adının hakkını vererek 75 günlük yaşam savaşını kazandı. Anne karnındayken ince ve kalın bağırsağı arasında bağlantı olmadığı tespit edilen Yiğit bebeğin önce doğumu sağlandı, ardından 75 günlük zorlu mücadeleye başlandı.

Nadir görülen hastalıkla, 1 kilo 100 gramlık bedeniyle savaşan Yiğit bebek, iki kez ameliyat oldu ve 75 gün yoğun bakım servisinde yattı. 75 günün sonunda anne ve babasına kavuşan Yiğit bebek, 2 kilo 350 grama ulaşarak ailesine çifte bayram yaşattı.

"Adının hakkını verdi"

Oğlu sağlığına kavuştuğu için gözyaşlarını tutamayan anne Nazlı Savaşeri, "Zor bir süreçten geçtik ama çok şükür çocuğumuz yanımızda ve sağlıklı. Herkese teşekkür ediyoruz. Oğlumuzu bize bağışladılar. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Çok mutluyuz. Artık sevinç gözyaşları döküyoruz. Her gün korkarak uyuyorduk. Allah'a çok şükür artık yanımızda. Huzurlu ve mutluyuz. Eve ilk getirdiğimizde bütün gece ona baktık. Çok güzel bir duyguydu. İnşallah bir daha hiç ayrılmayız. Oğlum adının hakkını verdi, yiğitçe savaştı" dedi.

"Normal doğmuş bir bebek gibi"

Özel Tınaztepe Hastanesi doktorlarından Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Özoğlu, "Oldukça zorlu bir mücadelesi oldu ama güçlü bir bebekti. Bu kadar ufak bir bebekte oldukça tehlikeli bir durum ama her şey umduğumuz gibi gitti. Çok güzel bir sonuç aldık. Hayata normal doğmuş bebek gibi devam edecek durumda. Yiğit yiğitliğini gösterdi ve gayet sağlıklı bir şekilde devam ediyor" dedi.