1 ay geçti Miray’dan haber yok!

Mersin’de meydana gelen sel felaketinde kaybolan 2 yaşındaki Miray Genç ve Sultan Uncu hâlâ bulunamadı.

Miray'dan haber yok!
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre Mersin’de 29 Aralık 2016’da meydana gelen sel felaketi nedeni ile kaybolan iki kişinin arama çalışmaları sürüyor. Sel sırasında merkez Toroslar İlçesi’nde suya kapılarak Yalınayak Deresi’ne düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çiftinin cesetleri bulunmuş ancak yanlarındaki kızları Miray ile komşuları Sultan Uncu’ya ulaşılamamıştı.

AFAD, Mersin itfaiyesi ile polis ve Sahil Güvenlik dalgıçları dere yatağında arama çalışmalarını sürdürürken, Ankara’dan arama için getirilen Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı’na bağlı Köpek Eğitim Merkezi Ceset Arama ekibine ait ‘Ateş’ ve ‘Barby’ adlı detektör köpekler de karadan aramaya devam ediyor.

‘Çaresizce bekliyorum’

Sel felaketinde hayatını kaybeden Serkan Genç’in abisi Şafak Genç, tek isteğinin yeğeninin bulunması olduğunu söyledi. Aracın sele kapıldığı yerden denize kadar olan bölümde ekiplerin tekrar arama başlatacaklarını söyleyen Şafak Genç, “Sel benden en değerli varlıklarımı aldı. Miray bizim gözbebeğimizdi. İlk başlarda belki canlı ulaşırız diye umut ediyordum. Şimdi tek isteğim bedeninin bulunması. Ekipler buluna kadar aramayı sürdüreceklerini söylüyor bende çaresizce bekliyorum” dedi.