Mircea Lucescu resmi sözleşmeyi imzaladı

Milli Takım'ın başına geçirilen Mircea Lucescu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile basın toplantısı düzenledi. İşte o basın toplantısından önemli açıklamalar...

Mircea Lucescu resmi sözleşmeyi imzaladı
Hürriyet'te yer alan habere göre Milii Takım'da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından yerine Mircea Lucescu getirildi. Rumen teknik adamın basın toplantısı düzenledi.

İşte birbirinden çarpıcı açıklamalar...

'FATİH TERİM'E TEŞEKKÜR EDERİM'


Söze TFF Başkanı Yıldırım Demiören başladı. Demirören şunları söyledi; 'Fatih Terim'e bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kariyerinde 35 kupası olan bir hocayla çalışmak beni ve ekibimi gururlandırıyor. 31 Temmuz'da öğleden sonra Lucescu ile temasım olmuştur. Hemen kabul etti sağolsun'

Başarılı tekik adam Lucescu, 'Türkiye'ye belki de birkaç sene önce gelmeliydim. Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'da önemli başarılar yaşadım. TFF ile daha önce 2, Beşiktaş ve Galatasaray ile 1'er kez görüştüm. Sonunda TFF'nin teklifini kabul ettim. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'yı terk etme kararı aldım Zenit'e gitmeye karar verdim. Düşündüm ve evde duramayacağıma, çalışmaya karar verdim' şeklinde konuştu.

'İLK ÖNCE GALATASARAY İLE GÖRÜŞTÜM'

Galatasaray ile yaptığı görüşmeyi açıklayan Lucescu, '1,5 ay boyunca düşündüm ve sonunda evde duramayacağıma karar verdim. İlk önce Galatasaray ile görüştüm. Başkan yardımcısıyla görüştüm ve bana futbol direktörlüğü görevi teklif edildi. Östersunds maçlarından sonra takıma yardımcı olmam için Galatasaray benimle temasa geçti. 1 hafta sonra yeniden konuşalım dedim. Ardından 31 Temmuz'da Yıldırım Demirören benimle iletişime geçip teknik direktörlük teklif etti. 1 Temmuz'da Dursun Özbek gelerek benimle görüştü ancak TFF'den teknik direktörlük teklifini kabul ettiğimi söyledim. Zor bir durumda olmamıza rağmen yine de teklifi kabul ettim. Her şeyin bilinmesi için en başından anlattım' ifadelerini kullandı.

'KİMSEYİ KIZDIRMAMIŞ OLDUM'

Daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıracağı için her iki takım taraftarlarının desteğini alacağını ve sırada Fenerbahçe taraftarının da desteğinin olacağını düşünerek, 'İnanıyorum ki Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları bize destek verecektir. Kimseyi kızdırmamış oldum' dedi.

'UMARIM GALATASARAY'IN BAŞINA GEÇER'

Teknik direktör Fatih Terim hakkında da konuşan deneyimli hoca, 'Fatih Terim'e de teşekkür ediyorum. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra da ben geldim, milli takımdan ayrıldıktan sonra da... Umarım Fatih Terim Galatasaray'ın başına geçer ve başarılı olur' dedi.

'ARDA İLE TABİİ Kİ GÖRÜŞECEĞİM'

Milli Takım'da yaşanan sorunlar hakkında konuşan Lucescu, "Milli Takım'ı takip etmeye çalıştım. Bazı oyuncularla sorun yaşandığını, Milli Takım'a çağrılmadıklarını biliyorum. Yurt dışında oynayıp da forma giymeyen oyuncularla hemen görüşeceğim. Arda ile tabii ki görüşeceğim. Ona telefon açacağım. Türk halkının ne kadar duygusal olduğunu biliyorum. Arda Turan'ın milli takıma; milli takımın da ona ihtiyacı var! Onun acı çektiğini biliyorum. Euro 2016 sonrası yaşananları biliyorum. Benim amacım, tüm oyuncuları, bu ülkeye dair bir sorumlulukları olduğuna ikna etmek." dedi.

Muhabir Lucescu'nun sağlık sorunları olduğu konuşuluyor şeklindeki soru sormaya çalışırken, Yıldırım Demirören müdahale etti.

Lucescu ise araya girerek, 'Kaç yaşındasınız? İsterseniz yan yana gelip fotoğraf çektirelim' diye konuştu.

'TÜRK HOCALAR KENDİNİ GELİŞTİRMELİ'

Başkan Demirören Fatih Terim'in tazminatı konusunda gelen soruya; 'Fatih hoca ile bir araya geleceğiz. Kendisiyle tazminatı konusundaki yol haritasını görüşeceğiz. Türkiye Futbol Direktörlüğü görevi kalktı. Lucescu sadece A Milli Takım'dan sorumlu olacak. 5-6 Türk hoca arasında seçim yapmak istemiyoruz. Türk hocalar kendilerini geliştirmeli, bu sayı 15-16'ya çıkmalı' diye yanıtladı.

'HEMEN GİDEBİLİRİM'

Eleştiriler hakkında da konuşan Rumen hoca, 'Daha gelmeden eleştiri görüyorum, herkese ihtiyaç var. Türk futbolu için birlik olmalıyız. Türk futboluna yardımcı olmak için geldimm. Eğer benim için bir sıkıntı, kötü düşünce olursa hemen gidebilirim. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuz dönemdeki atmosferi ve birliği hatırlıyorum. Tekrar yapabiliriz.' ifadelerini kullandı.
Konular Spor Haberleri