Mısır'ın devrik lideri Mübarek beraat etti!

Mısır'da 2011'de sivil halkın üzerine ateş açılması emri veren devrik lider Mübarek yargılandığı davadan beraat etti. Mısır mahkemesi tarafından aklanan, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in bu hafta serbest bırakılacağı açıklandı.

Mısır'ın devrik lideri Mübarek beraat etti!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Mısır mahkemesi tarafından aklanan, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek bu hafta serbest bırakılacak.

Mısır'da yaşanan devrim sürecinde yüzlerce kişinin öldürülmesinin emrini veren Mübarek yargılandığı davada mahkeme tarafından suçsuz bulundu. 30 yıl boyunca Mısır'ı yöneten Mübarek, Tunus'ta başlayan Arap Baharının 25 Ocak 2011'de Mısır'da da etkin olmaya başlamasının ardından 11 Şubat 2011'de görevinden istifa etti.

25 Ocak'ta başlayan gösteriler sırasında polise protestoculara ateş etmeleri için emir veren Mübarek, yüzlerce kişinin ölümüne yol açtı. Mübarek, 2013'te Sisi'nin gerçekleştirdiği darbe sonrasında hakkındaki davalardan beraat etmeye başladı.

Mısır mahkemesi bir hafta önce açıkladığı kararı ile yüzlerce kişinin ölümünün sorumlularından biri olan devrik lider Mübarek'in suçsuz olduğuna karar verdi.