Mobbingli boşanmada 1 milyon lira talebi!

İzmir'de kafeterya işletmeciliği yapan Narin M, 10 yıl önce evlendiği eşi Nihat M'nin kendisine ev ve işyerinde mobbing uyguladığını öne sürdü.

Mobbingli boşanmada 1 milyon lira talebi!
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre Nihat M'ye hem boşanma davası açan Narin M, uğradığı baskılardan dolayı 500 bin lira manevi, 500 bin lira da maddi tazminat istedi. Narin M, işyerinde ve evinde uğradığı baskılara tanık olarak yakın arkadaşlarını ve delil olarak da WhatsApp'tan gönderilen mesajları gösterdi. Bornova'da kafeterya işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Narin M, 10 yıl önce özel bir şirkette çalışırken eşi Nihat M. ile tanıştı. İşinden ayrılan Narin M, eşinin de maddi ve manevi desteğiyle küçük bir kafeterya açıp işletmeciliğe başladı. Özel sektörde çalışan eşi Nihat M'nin işten ayrılmasından sonra Narin M, eşiyle birlikte kafeterya işini sürdürdü. Ancak son dönemde kafeteryanın elde ettiği kazançta düşüş yaşanması çift arasında tartışma çıkardı.

'Başarımı kıskandı'

Eşinin kendisinin daha başarılı olmasına yönelik kıskançlığının aralarındaki anlaşmazlığı daha da büyüttüğünü ifade eden Narin M, avukatıyla İzmir Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. Narin M, dava dilekçesinde yıllarca kafeteryalarında çalışan personelin yanında kendisine ağır sözler söyleyen eşinin işyerine gelmemesi için kendisine mobbing uygulamaya çalıştığını iddia etti.

Bir süre işyerine gitmeme kararı aldığını, işletme yüzünden evliliğini riske atmak istemediğini belirten Narin M, eşinin aynı mobbingi eve de taşıdığını, evde kalmasını ve işyerine gelmemesini bahane ederek tartışmalar çıkardığını belirtti. Narin M, Nihat M'den uğradığı baskıların karşılığı olarak 500 bin maddi, 500 bin manevi olmak üzere 1 milyon lira tazminat istedi.